fallback

Mercedes показа с какво ще конкурира Porsche 911 Cabriolet

Новият SL Roadster ще се продава само под марката AMG и ще бъде с 4х4 задвижване

Компанията Mercedes-Benz пусна официални снимки на новото поколение на SL Roadster, което ще бъде представено до края на годината. Покрит с камуфлаж прототип на модела, който е сочен за основен конкурент на Porsche 911 Cabriolet, преминава последни зимни изпитания.

На снимките се виждат няколко варианта на SL, като става ясно, че моделът ще получи поне две различни опции за мек покрив. Кабриолетът ще бъде с 2+2 места, като ще се предлага единствено под марката AMG. Всички версии на автомобила ще получат системата за задвижване на четирите колела 4Matic +, като финалните тестове ще бъдат проведени на Северна дъга на "Нюрбургринг".

От компанията разкриват още, че възроденият SL ще бъде много по-лек и съответно по-бързо от своя предшественик. Именно затова разработката му е поверена на подразделението AMG, което се случва за първи път в историята на модела и неговите седем поколения до момента.

Новият автомобил е изграден модулната спортна платформа (MSA), която е в основата и на следващата генерация на Mercedes-AMG GT, като по този начин моделът се връща към корените си. Той ще се предлага единствено като роудстър, както беше и при неговия предшественик, като производството ще се осъществява в завода в Зинделфинген (Германия). Там ще се сглобява и новия AMG GT.

Вече са известни габаритите на новия SL - дължина от 4630 мм, широчина - 1870 мм и височина - 1310 мм. Благодарение на новата платформа задвижването ще става с 6-цилиндрови бензинов двигател, подпомагани от мека хибридна система. На върха на гамата ще се разположи версията с V8 двигател, чиято мощност ще превишава 700 к.с.

Още снимки на тестовите прототипи на новия SL Roadster - вижте в галерията:

Снимки: Mercedes-AMG

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    Georgi ti izobshto karal li si Mercedes Ili samo se opitvash da si SMESHEN
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    Щом ще е с 2+2 места, не може да се нарича роудстър.Роудстърите са винаги двуместни. По дефиниция
  • #4
    Георги ( преди 3 години )
    Мерцедес не може да се конглокира с Порше... :D:D:D Това е смешно.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Почти невъзможно е Мерджана на базата на Рено да се конглокира с Порше
  • #2
    Факт!-тически ... ( преди 3 години )
    сериозно увредения от системно ползване на рено отново ръси типичните си "бисери", достойни за не безизвестното гето факултето! Всъщност и панелката и реното се намират в съседство с *** му съседи.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Що не идеш да се прегледаш! При психиатър, разбира се!
fallback
Последни