fallback

Най-мощното Bugatti е почти готово за производство

Доставките на хиперколата Centodieci започват догодина

Bugatti предприе важна стъпка по развитието на лимитираната си хиперкола Centodieci. Компанията е готова с първия предсериен прототип на машината, която се очаква да е най-мощната в историята на марката до момента.

Екземпляр №1 в момента е във вид на полуготов автомобил във фабриката на Bugatii, където инженерите продължават да тестват всеки компонент, до най-малката гайка и да провеждат редица компютърни симулации. След това, колата ще бъде конструирана изцяло, като първоначално ще се проведат тестове в аеродинамичен тунел, след което ще започнат и реалните такива на състезателни писти.

Centodieci (от италиански "сто и десет") е създаден в чест на модела Bugatti EB110 и хората зад него - италианския предприемач Романо Артоли и архитекта Джампало Бенедини. Хиперколата бе представена като концепция на специално събитие в Калифорния през 2019 година.

Новият модел ще е с 20 килограма по-лек от Chiron, като използва същия 8-литров W16 двигател с 4 турбини. Освен по-лек, Centodieci е и по-мощен от събрата си със 100 к.с. или с впечатляващия тотал от 1600 "кончета".

Ускорението на новия болид до 100 км/ ще става за 2,4 секунди, до 200 - за 6,1 секунди, а до 300 км/ч машината ще стига за малко над 13 секунди. Максималната скорост ще е електронно ограничена на 380 км/ч.

Само 10 екземпляра от расовия хипермодел ще бъдат построени, като всичките до един са разпродадени буквално за часове след представянето на концептуалната машина преди 2 години. Цената на уникалния Bugatti Centodieci започва от цели 8 милиона евро, без данъците, а доставките към късметлиите започват догодина.

Повече снимки на Bugatti Centodieci вижте в галерията:

fallback
  • #9
    Хаха ( преди 3 години )
    ШИРОН, ДИВО, ЧЕНТОДИЕЧИ...една и съща кола с различен дизайн,съответно и цена
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е работата, пич с произведение на изкуството. Ферари правят кола, която спринтира по-бързо от 0-100 от тази. Има разлика между върховна скорост и спринт за време. Съмняваме тея Бугати-та да си задържат стойността, просто защото няма история зад тях. Обикновено историята прави стойността след години. Ако Ферари решат да правят кола за $10 милиона, няма да съм изненадан да е по-лека, много по-бърза и много по-красива от тая.
  • #7
    До 6 ( преди 3 години )
    Ферари ако направят кола за 8 милиона $,знаеш ли ко ще представлява?!Бедна ти е фантазията просто!!!
  • #6
    БОЙКО АГА ( преди 3 години )
    САМО ТЕЧНА ФАЗА
  • #5
    Бай Кольо ( преди 3 години )
    на газчица може ли???
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Не ми харесва дизайнът. Като някакво морско мекотело от дълбоките води е.
  • #3
    анонимен ( преди 3 години )
    Хаха, от Ферари пускат кола за $600000, която е с цели 0,3 сек по-бърза от тов ***, а той за капак струва пъти повече.
  • #2
    Веско ( преди 3 години )
    Интересно за какво може да се ползва?
  • #1
    Кво бугати кви 5 лев ( преди 3 години )
    с E36 1.8 бензин му късам г..за
fallback
Последни