fallback

Среща на 5 млн. долара - две уникални коли на Koenigsegg на едно място

Това са напълно различни модели със сходен дизайн, които за първи път позират заедно (ВИДЕО)

Naraya е една от 25-те хиперколи от модела  Koenigsegg Agera RS, като е първата машина от серията и е построена от компанията по поръчка на европейски клиент. Освен със собственото си име, тя се отличава и по високата сетепен на персонализация, която предлага.

Автомобилът със свалящ се твърд покрив беше представен през есента на 2016 година на британската изложба Salon Privé Concours d’Elégance, като интериорът и екстериорът му се правят на ръка, тъй като повечето елементи са от злато. Обработката им е дело на италианския бижутер Еторе Калегаро, който се е трудил по колата месец и половина по 12 часа на ден.

За повече ексклузивност в салона са поставени 155 изкуствени диаманта, но под капака си остава същия двигател - 5,0-литров V8 с мощност 1176 конски сили.

Още снимки на уникалната хиперкола - вижте в галерията:

През 2020 година американският YouTube-блогър Зак Люис най-после получава своята Koenigsegg Regera, поръчана 3 години по-рано. Тя е една от 80-те произведени от модела, като е вдъхновена от дизайна на Agera RS Naraya - и екстериорът, и салонът на хибрида с V8 двигател и три електомотора (съвкупна мощност 1500 конски сили) са направени в същия стил.

В това видео двете златисто-сини хиперколи за първи път са показаи заедно и това явно не е случайно. Общо автомобилите струват повече от 5 млн. щатски долара, като гледката не е за изпускане.

Снимки и видео: Motor1

fallback
fallback
Последни