fallback

Lexus LC 500 стана полицейска кола

Купето с 477 коня под капака може да настигне всеки нарушител

Компанията Lexus разработи специална версия на купето си LC 500, която е предназначена за японската полиция. Засега от автомобила е произведена само една бройка, която е предадена на органите на реда в префектура Тотиги, съобщава Carscoops.

Полицейският LC 500 се отличава от стандартния модел по двуцветната си каросерия в черно и бяло, по другите си огледала и по сигналната лампа на покрива. В салона е монтирана радиостанция, а местните власти вече се похвалиха, че с тази кола няма да им избяга нито един нарушител на закона.

От Lexus не съобщават за технически промени по купето. Стандартният Lexus LC 500 разчита на 5,0-литров атмосферен V8 двигател с мощност 477 конски сили, който е съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди.

Това е поредното специално попълнение в редиците на полицията в Тотиги, която разполага с Nissan GT-R, Honda NSX, Mazda RX-7, Nissan Skyline R34, Nissan Skyline R33 и Subaru Impreza WRX STi.

Автопаркът на японските служители на реда обаче не може да сравнява с този на колегите им в Дубай, който включва с Bugatti Veyron, Porsche 918 Spyder, Mercedes-Benz SLS AMG, BMW M5, Audi R8, Ferrari FF и Mercedes-AMG GT 63 S.

Снимки: Carscoops

fallback
  • #10
    Жълтурите на сапун ( преди 3 години )
    Ахаха лексъкс и красота смех.
  • #9
    анонимен ( преди 3 години )
    На всички четящи бих пожелал по един бензинов (не хибрид) лексус и ще разберете от първа ръка що е надеждност, красота и динамика.
  • #8
    анонимен ( преди 3 години )
    За разлика от БМВ, голямата решетка тук стои прекрасно...
  • #7
    Хи хи ( преди 3 години )
    Да се хвалиш с В8 през 2020-та не говори добре за умствените способности на инженерите в тази компания.
  • #6
    none ( преди 3 години )
    Не само че е бърз, но и 5,0-литровият атмосферен V8 двигател е изключително надежден. До 160К км само консумативи се сменят (личен опит). Нагоре най-вероятно също, но не го карах толкова, и не мога да твърдя. Това е една от най-надеждните коли в този клас.
  • #5
    Смех ( преди 3 години )
    Уж мачкали па се изнасят от Европа щото нилой ги не ще.
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Лексусите мачкат немските 'премиуми' по качество, надеждност и доволни клиенти. В САЩ ако всеки можеше да продава толкова лесно ***, вагончетата нямаше да са в такова трагикомично положение.
  • #3
    Фактически ( преди 3 години )
    Непродаварм бклук
  • #2
    112 ( преди 3 години )
    Стига си ревал, хората ги купуват защото за разлика от немските, японските не са постоянно в сервиза.
  • #1
    Факт! ( преди 3 години )
    За нищо не стават тия лексуси като инфинитата пробутват ги ама никой не ги ще.Ама в американският сбирщайн всичко мое да продадеш на тия ***
fallback
Последни