fallback

Bentley предложи Flying Spur за шофьори

Новата версия на луксозния седан получи V8 двигател

Компанията Bentley разкри характеристиките на новата версия на седана си Flying Spur, която е получила V8 турбодвигател с работен обем 4,0 литра. Тя е по-лека, по-слаба и по-бавна от варианта с W12 мотор, като от британския производител твърдят, че този автомобил е направен за шофиране, а не за возене на задната седалка.

Производителността на новата модификация на седана е 550 конски сили и 770 Нм. Този Flying Spur тежи със 100 килограма по-малко от версията с W12, чийто 6,0-литров агрегат развива 635 конски сили. Съответно вариантът с V8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и развива максимална скорост от 318 км/ч. При версията с W12 тези показателите са 3,8 секунди и 333 км/ч.

Стандартно Flying Spur V8 е оборудвано с 20-цолови джанти (като опция се предлага 21-и 22-цолови) и адаптивно окачване, а срещу доплащане е достъпно и шаси със завиващи задни колела. За каросерията са предвидени седем базови цвята, които могат да се комбинират с един от шестте отенъка, подготвени от ателието Mulliner. За кожата в салона цветовите варианти са 15.

Новата версия ще се предлага с 4 или 5 места, като в първия случай задните седалки ще бъдат разделени от консола с вграден пулт за управление на различните функции със сензорен дисплей с диагонал 5 инча. Като опции са включени хладилник, събиращ 6 бутилки с по 0,33 литра, масичка, два таблета, безкабелно зарядно и различни акустични системи.

От компанията все още не са разкрили датата, на която ще стартират продажбите на новата версия на Bentley Flying Spur, не се съобщава и цената на автомобила.

Снимки: Bentley

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    традициите не са това което бяха всеки с кинти е добре дошъл в шоурума за всеки автомобилен производител парите не миришат
  • #1
    Филип ( преди 3 години )
    Недостъпна за повечето от нас, но много красива.
fallback
Последни