fallback

Jaguar остави XF без V6 двигатели и ръчни скорости

Обновеният модел ще се предлага само с 3 мотора

Сегашното поколение на Jaguar XF дебютира през 2015 година, само няколко месеца преди кросоувъра F-Pace. Планираният фейслифт на двата модела обаче беше проведен в обратен ред, като обновеният SUV беше показан през септември, а сега дойде ред на седана и на комбито Jaguar XF Sportbrake.

Външните промени по автомобила са минимални. Той е получил нови брони, а решетката на радиатора е по-широка. Базовите фарове вече са светодиодни и визуално са разделени на две секции. Срещу доплащане се предлага матрични фарове и мигачи, като с това се изчерпват разликите с досегашния модел.

Затова пък салонът е напълно нов, като той на практика повтаря този на обновения F-Pace. Централно място в него заема извитият екран на мултимедийната система Pivi Pro с диагонал 11,4 инча. Устройството е с подобрена графика и с опростено меню, като има две SIM-карти (за паралелно качване на данни) и възможност за обновяване от разстояние.

Приборният дисплей отново е с диагонал 12,3 инча, като той се допълва от проекционен дисплей. На централна консола вече е разположен сензорен екран, а досегашната "шайба" за смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия е заменена от джойстик. В основата на консолата има и безкабелно зарядно за смартфони.

В списъка с опции за обновения Jaguar XF са включени система за намаляване на шума в салона, йонизатор на въздуха, както и огледало с вграден екран, на който излиза картината от камерата за заден ход.

Техническите изменения също не са малка. Обновеният модел остава без механични скоростни кутии, като ще се предлага само с 8-степенен автомат. От гамата отпадат и V6 двигателите, като в нея остават само моторите от семейството Ingenium. Не са предвидени нито редови 6-цилиндрови двигатели, нито зареждащи се хибриди, които се поставят на фейслифта на кросоувъра F-Pace.

Общият брой задвижващи агрегати е намален от 9 на 3. Турбодизелът с обем 2,0 литра, който досега беше достъпен в 3 варианта на мощност (163, 180 и 240 к.с.), ще се предлага само с 204 к.с., като работи с 48-волтов стартер-генератор. При бензиновия 2,0-литров турбомотор от трите модификации (200, 250 и 300 к.с.) остават само две - 250 и 300 к.с.

Още симки на обновения Jaguar XF - вижте в галерията:

Снимки: Jaguar

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Интериорът е един път.
fallback
Последни