fallback

Renault Megane също става кросоувър

Промяната идва при следващото поколение на легендарния модел

Манията по кросоувъри „уби“ много популярни модели, а сега се оказва, че тя може да засегне дори един от най-успешните автомобили в историята - Renault Megane. За предстоящата промяна намекна генералния директор на френската компания Лука де Мео, цитиран от Carscoops.

Според информации от различни източници, новият шеф на Renault иска да задържи Megane в гамата на марката, като го превърне в „стълб на бъдещите модели от сегмент С“. Промяната ще настъпи при следващото поколение, което трябва да бъде готово след 5 години, като все още няма окончателно решение по въпроса.

Вариантите обаче са два. Според първия, Megane ще получи всъдеходна версия, подобна на Ford Focus Active и на Audi Allroad. Това ще бъде автомобил с по-висок клирънс и допълнителна защита на каросерията, която ще му придава външен вид на кросоувър.

Втората възможност е следващият Megane да бъде кардинално променен и да се превърне в SUV-модел, който да бъде изграден на нова платформа. Подобен автомобил ще донесе по-големи печалби на Renault, което е и основната идея на Де Мео. Не е ясно обаче, дали тя ще се хареса на феновете на Megane, които трудно биха приеми подобна трансформация.

Основната цел на промяната е увеличение на продажбите на модела, които спадат през последните 3 години. По данни на Carsalesbase през 2019 година Renault е продала само 129 222 бройки от Megane в Европа, което е над 50% намаление в сравнение с 2010 година. Тогава резултатът е бил 270 381 продажби.

Снимки: Renault

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 3 години )
    Шизофрения...правиш кросоувър на базата на хечбек, започва да се продава по-добре от хечбека и при следващото поколение правиш два кросоувъра на една и съща база с различни имена....wht....и нямаш нормални бензинови дигатели, а само трицилиндрови миксери, електрически миксер и две-три нафтови печки, които горе-долу стават... и какво по-точно да си купя? 10 годишен дръгел на 1 000 000 километра на цената на нова дачия или нова дачия с кафемелачка вместо мотор?
  • #6
    анонимен ( преди 3 години )
    всичко на СУФа - еврибари на магари...
  • #5
    анонимен ( преди 3 години )
    е то няма ли да стане ала-каджар... открийте 10те разлики..
  • #4
    анонимен ( преди 3 години )
    Продажбите са си добре единствено Голф/Октавия, Фокус и А-класа имат значително повече всички други са около или под нивото на Меган то по тая логика трябва да спрат повечето модели а ако стане СУВ има по-голям шанс да се провали защото има Каджар
  • #3
    Коментатор ( преди 3 години )
    Ами Capture е на платформата на Clio, Kadjar е на Megane. Не знам какво точно мислят да пускат.
  • #2
    ако ( преди 3 години )
    ако тоя ченгел под фара го няма, щеше да е 100 пъти по красива
  • #1
    Гост ( преди 3 години )
    Аха ясно - искат да вдигнат цената
fallback
Последни