fallback

Няма измъкване от тях – 10 от най-бързите полицейски коли

Сред тях има италиански суперседан, арабска хиперкола и кросоувър на ток

Полицейските служби по света се нуждаят от бързи и мощни автомобили най-често по две причини. Първата е за демонстрация на присъствие и мощ, с които да всяват респект у престъпниците, а втората – да участват (при нужда) в преследвания по скоростни пътища.

В полицията на Великобританиия, например, служат мощни и редки автомобили. Органите на реда в Хамбърсайд разполагат с Lexus IS-F с V8 мотор, развиващ 415 к.к. Той е съчетан с 8-степенен автомат, като изстрелва машината от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди и развива максимална скорост от 270 км/ч. Той обаче няма да попадне в списъка, тъй като се оказва, че на Острова има и по-впечатляващи полицейски автомобили.

Следват 10 от най-бързите полицейски коли по света, от които трудно някой престъпник би избягал (ГАЛЕРИЯ):

Снимки: Autonews

fallback
  • #4
    Angelo ( преди 3 години )
    Некадърно написана статия. Някой е бързал и Не е проверена за грешки.
  • #3
    нЕкъв ( преди 3 години )
    Полицайте в САЩ използват за секретни разследвания Nissan GT-R. К'во мога да кажа,че освен подходящ, това е и доста дискретен автомобил,особено с външният вид,включващ светлините,надписите,джантите и бронята.
  • #2
    Spidey88 ( преди 3 години )
    Статията е под всякаква критика. Пълна с грешна информация относно техническите характеристика на автомобилите. Вие сте срам за тази професия.
  • #1
    Цеко ( преди 3 години )
    Ferrari-то е 6.3
fallback
Последни