fallback

Новият Rolls-Royce Ghost получава „интелигентно“ окачване

Луксозният седан ще бъде оборудван с технологията Planar (ВИДЕО)

Компанията Rolls-Royce публикува видео, в което разкрива работата на някои нови системи, които ще дебютират при следващото поколение на седана Ghost. Официалната премиера на автомобила трябва да се състои през есента на тази година.

За разлика от предшественика си, който използваше за основа архитектурата на BMW 7-Series, новият модел ще бъде изграден на платформа, собствена разработка на Rolls-Royce. Седанът ще получи система за задвижване на четирите колела и шаси със завиваща задна ос, която подобрява маневреността при малки скорости и стабилността при високи.

Една от основните разработки, използвани при новия Ghost, ще бъде системата Planar, която се състои от 3 ключови елемента. Седанът ще получи допълнително усилване на предното окачване, благодарение на което ще бъде по-стабилен и същевременно ще предлага по-висок комфорт.

За автомобила е предвиден и комплекс от камери, които ще отчитат случващото се на пътя отпред и така ще избират оптималните настройки на окачването. Следващият Ghost ще разчита и на система, която ще променя предавките на трансмисията, като използва данни от GPS-навигацията и така „разбира“ кога предстои рязък завой, изкачване или спускане.

Новият Rolls-Royce Ghost ще бъде задвижван от 6,75-литров V12 двигателя, който се поставя на Phantom и на кросуовъра Cullinan. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като развива 571 к.с. и 900 Нм въртящ момент.

Снимка и видео: Rolls-Royce

fallback
  • #1
    yorval ( преди 3 години )
    Няма нищо вечно на света, но това, на което се наслаждават очите ми, наистина прилича на ВЕЧНАТА НЕОСТАРЯВАЩА КЛАССИКА, а пък Роуллинг СТОУНС са му посветили цел хит със заглавие - Ghost in a Ghost TOWN... в леко реге-ритмика.
fallback
Последни