fallback

Как изобщо успяхте?! 12 особено нелепи катастрофи

Доказателство, че естествената глупост побеждава изкуствения интелект всеки път

Автомобилите стават все по-сложни и все по-интелигентни (а и, разбира се, все по-скъпи) с основната цел да намалят до минимум злополуките. Само че, както казваше покойният Тери Пратчет, естествената глупост победава изкуствения интелект всеки път. Доказва го и тази селекция от 12 пътни произшествия, толкова нелепи, че не бихме могли да ги измислим.  

Да заседнеш за 60 секунди

Прекаленото гледане на филми води до такива сцени. Нали помните как в "Да изчезнеш за 60 секунди" Кип Рейнс отмъква едно Porsche направо от шоурума - сяда, пали, дава газ и излита през витрината. Но този злополучен кандидат-крадец на Dodge Challenger допуснал фатална грешка - опитал да повтори подвига не през прозореца, а през вратата. Тясната стоманена рамка се оказала достатъчно здрава, за да го заклещи. Сега хитрецът излежава и потрошената кола, и счупената витрина.

Бентлито беглец     

Новопридобитото богатство не винаги идва ръка за ръка с интелект. Класическата сцена - девойка не може да паркира достатъчно близо, за да си вземе талонче за паркинга - тук придобива неочаквано развитие, след като луксозният автомобил се ускорява по рампата и се удря в отсрещната стена.

 

Невидимият тунел  

Много хора имат проблем с автоматите на входа на паркингите. Но не и тази дама - тя дори не го забеляза. Както не забеляза и стените на тунела, в които се удари три пъти, преди да спре, да се освести, да потегли отново и за четвърти път да се натресе в стената.

Автоматично бедствие

Автоматикът е създаден да облекчава живота на шофьорите. Но понякога се случва тъкмо обратното: когато сбъркаш първо педала на газта със спирачката, и после повториш същото, но на заден ход.

Правото на по-големия

Някои хора умеят и сами да се справят, когато срещнат трудности с паркирането. Този интелигентен гражданин на САЩ се изнервя, че заради не съвсем прецизното паркиране на съседния автомобил не остава достатъчно място за пикапа му. Но пикапът може и сам да си направи място.

 

Спирачката беше отдясно, нали

Още една класическа сцена от Америка: граждани си купуват пица и кафе, когато друг гражданин, очевидно отново объркал спирачката и газта, се нарежда на касата направо с автомобила си.

Каравана ли? Каква каравана?   

Един от любимите ни носители на Дарвиновата награда (присъждана за най-тъпо самоубийство) бе скочил с 55-метрово въже за бънджи от 43-метров мост. Този американец, тръгнал очевидно на почивка с караваната си, е неговият автомобилен еквивалент. Следващия път вероятно ще се сети да зареди, преди да закачи караваната.

Камионът срещу бензиностанцията

Понякога и професионалистите могат да забравят, че возят по-висок товар, както доказва и този чешки водач на автовоз, излязъл победител от челния сблъсък с... бензиностанцията.

Важи ли застраховката в този случай?

Този автовоз вероятно и преди е минавал по този маршрут и под този мост - но не и когато е натоварил височък Chevrolet върху най-високата част от ремаркето си. Иска ни се да видим какво е написал в застрахователния протокол.

 

Канавката обича смелите

Доста е досадно да си принуден да караш бавно зад камион с извънгабаритен товар. Но съдбата на тази окаяна Honda вероятно ще ви предпази от твърде нервни постъпки. Водачът й се опитва да изпревари през канавката, губи контрол, следва удар в камиона и мощен полет към храсталака.

Мостът на улица Софийска   

"Мостът на глупостта" се намира в Петербург, на улица Софийска. Той е толкова нисък, че дори микробуси като руския ГАЗель не могат да минат. Услужливи местни хора са сложили огромен плакат: "Опасно! Нисък мост! Газель няма да мине!". Но водачите на микробуси не се отказват - след окачването на плаката мостът е взел "скалповете" на почти 200 лекотоварни автомобила.

Двойно червено

Мостове на глупостта има не само в Русия. В американското градче Дъръм например стотици камиони са капитулирали пред този жп надлез. Но героят в нашия видеоклип е едни гърди пред тях, защото успява да го направи, пресичайки на червено... пред очите на полицаите.

 

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    все отличници. Но момето, дето си тича по бентлито, е някак си най-умилително
fallback
Последни