IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover получи нов дизелов мотор

Двигателят с 6 цилиндъра ще се предлага в 3 варианта на мощност

Компанията Jaguar Land Rover оборудва флагмана си Range Rover, който празнува 50-годишния си рожден ден, с нов 3,0-литров дизелов двигател от семейството Ingenium.


Range Rover


Моторът с 6 цилиндъра е част от „умерена“ хибридна система и ще се предлага в 3 варианта на мощност. Агрегатът ще бъде достъпен както за стандартния Range Rover, така и за модела Range Rover Sport. При модификацията D250 мощността е 249 к.с. и 600 Нм, при D300 – 300 к.с. и 650 Нм, а при D350 – 350 к.с. и 700 Нм.

Дизеловият двигател е включен в 48-волтова хибридна система (MHEV), която работи на същия принцип като бензиновите аналози с 4-цилиндровите мотори, поставяни на Range Rover Evoque, и 6-цилиндровите при Range Rover Sport. Той заменя 3,0-литровия TDV6 с 249 к.с. и 4,4-литровия SDV8, които ще отпаднат от гамата на марката.


Range Rover


От британската компания съобщават, че разходът на гориво при версията с 300 к.с. е 7,1 л/100 км, а при тази с 350 к.с. - 7,7 л/100 км. Използването на допълнителен електромотор, както и на модернизирани катализатори, позволява намаляване на вредните емисии с 37 г/км. Това става и благодарение на използването на нов филтър, който улавя твърди частици с размер под 2,5 микрона.

Всъдеходът е и по-динамичен с новия си двигател в сравнение с досегашната версия SDV6. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,4 секунди, докато модификацията D350 се нуждае от 6,9 секунди за същото упражнение.


Range Rover

Снимки: Jaguar Land Rover

0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    изумява ме как всеки втори ден различни марки изкарват "нов" дизелов агрегат... кога точно ще се изплати разработката му и инвестициите... нали уж минаваме на електрички едва ли не утре... Пичове аз съм сигурен че поне 10години от сега та ако не са и 15 ще си се продават и карат дизели и бензини както досег.а...
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно не, щом ги водят от семейство Ingenium. Те са си тяхна разработка.
  • #2
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Производителите на "премиуми" продължават да живеят в едно време, което отмина преди повече от десет години. В техния свят всичко е като едно време, но в сегашния свят нищо не е като едно време. Тия хора, май хич не са за това време...
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 3 години )
    Нов дизел, че стария мирише малко...