fallback

Lamborghini представи най-мощния модел в историята си

Хибридният роудстър Sian развива 819 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 3 секунди

Италианският производител Lamborghini представи официално най-мощния и най-уникален сериен модел в историята на марката. Това е хибридният роудстър Sian, който развива 819 к.с., а тиражът му ще бъде само 63 бройки.

Автомобилът е вдъхновен от концепта Terzo Millenio, като демонстрира бъдещия дизайнерски стил на Lamborghini. Най-оригиналните елементи в него са фарове във формата на тризъбец, необичайните задни светлини, страничните въздухозаборници и оригиналното антикрило.

Що се касае до задвижването, то се състои от 6,5-литров V12 двигател от Aventador SVJ и 48-волтова хибридна система. Съвкупната мощност на силовия агрегат е 819 к.с., като ускорението от 0 до 60 мили (96 км/ч) отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.

От компанията съобщават още, че всички 63 бройки от модела, които предстои да бъдат произведени, вече са изкупени. На всеки собственик се предоставят огромни възможности да персонализация на суперколата благодарение на специалистите от подразделението Lamborghini Ad Personal.

Цените на новия модел не бяха съобщени, но според запознати, хибридният роудстър струва минимум 3,7 млн. щатски долара.

Още снимки на суперхибрида - вижте в галерията:

Снимки: Lamborghini

fallback
  • #7
    Смях ( преди 3 години )
    Пак нищо не направиха, Tesla като пуснат електрическия четириместен roadster за 250 000 долара, който развива 0-60mph за 1.9 секунди(базов модел) ще видим кой ще си купи ламбо
  • #6
    До любителя на мошен ( преди 3 години )
    Тук става въпрос за автомобили, ако някой не е вдянал....
  • #5
    До 2 ( преди 3 години )
    Хе хе това да не е немски леген бе смехурко!?
  • #4
    някой ( преди 3 години )
    И пак новата тесла роудстър ще го разпука тоя дръгел, 1.9 до сто и само за 250 000 долара, а това 4 милиона, бати смеха :D
  • #3
    Сиян ( преди 3 години )
    Е СИЯН
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Демек, тежко и бавно?
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Всичко, което едно Ламборджини трябва бъде!
fallback
Последни