IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци изпревариха BMW с X8

Новият флагман на JAC ще се предлага и със 7 места

Китайската държавна компания JAC Motors скоро ще покаже още един нов кросоувър. Моделът ще заеме водеща позиция в новосъздадената гама Jiayue. Автомобилът ще има три варианта на оформление на салона, а двигателят е взет от по-младия му "брат", но с увеличена мощност.


Jiayue X8
 

Моделната гама Jiayue (произнася се "дзяюе") бе създадена от JAC миналата година, като компанията я отнася към така наречената "епоха 3.0" - това обозначение китайците измислиха за новите си модели. Днес под този суббранд се произвеждат оригиналният лифтбек A5, кросоувърите X7 и X4 (преправени JAC Refine S7 и Refine S4 съответно), като продажбите на последния стартираха в страната само преди седмица.

Сега пред дебют е флагманският модел на Jiayue. Той пак е кросоувър и отново с индекс на BMW - X8 (вярно е, че германската компания все още подготвя дебюта на своя X8. Наскоро китайският модел се появи на изображения с лошо качество от местното Министерство на промишлеността, а сега самата JAC Motors разпространи истински снимки на автомобила.


Jiayue X8
 

Най-вероятно за основа на Jiayue X8 е взет X7, но дизайнът на по-големия кросоувър все пак си е негов собствен - разположените отгоре дневни светлини са направени по-широки, променени са броните, радиаторната решетка, капакът и вратата на багажника. Задните светлини също са различни, въпреки че, подобно на X7, са свързани помежду си със светеща лента.

Благодарение на китайското ведомство се знае, че дължината на Jiayue X8 е 4795 мм, ширината е 1870 мм, височината е 1758 мм, а междуосието - 2810 мм. Кросоувърът X7 е по-къс с 19 мм, а разстоянието между осите му е 2750 мм. Любопитно е, че по-малкият модел превъзхожда X8 по широчина и височина - за Jiayue X7 (на последната снимка) тези цифри са съответно 1900 и 1760 мм.


Jiayue X8
 

Производителят все още не е показал интериора на новия модел, но е известно, че X8 ще се предлага в конфигурации с 6 и 7 места. Местните автомобилни медии обаче пишат, че ще има и версия с пет места. В същото време интериорът на Jiayue X7 е проектиран само за петима души. За X8 се знае, че ще има панорамен покрив и камери на 360 градуса (по-малкият кросоувър може да се похали със същите неща).


Jiayue X7
 

Двигателят е взет от X7 - това е бензиновият турбо двигател HFC4GC1.6E с обем от 1.5 литра, но при кросоувъра с три реда седалки неговата мощност е увеличена от 174 на 184 к.с. Jiayue X7 се предлага с 6-степенна механична или 6-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя - вероятно те също са преминали в предстоящия флагман. Jiayue X7 има само задвижване на предните колела, а X8 едва ли ще има 4WD. Дебютът на модела ще се състои след няколко дни, когато ще станат ясни и цените му. Jiayue X7 струва от 12 800 до 17 100 долара.

0 от 500