fallback

Гърци хвърлиха ръкавица на Bugatti Chiron

Суперавтомобилът Apeiron ще гони скорости над 500 км/ч

В последните години, особено от началото на новия век, нишовите производители на хиперавтомобили никнат като гъби по целия свят. Lykan Hypersport, Devel Sixteen и Chaos на Spyros Panopoulos Automotive (SPA), който бе показан преди няколко месеца, са едни от най-екстремните.

Както се оказва обаче, южните ни съседи вече са разработили втори такъв автомобил. Той се нарича Apeiron (може да се преведе като безпределен, този, който не познава граници). Неговата цел е да постигне скорост доста по-висока от 500 км/ч, а рекордното постижение на френския хиперавтомобил Bugatti Chironе 490 км/ч.

Много малко се знае за новата кола, компанията публикува само два тийзера. Предвид изключителната сложност на детайлите в Chaos (те са над 120 000), очаква се Apeiron също да бъде не прост модел. Съдейки по изображенията, той ще има големи и много агресивни LED фарове и вероятно "перка" над задната трета част на автомобила, много подобен на Koenigsegg Jesko Absolut. Има и няколко подробности - моделът ще получи същия V10 двигател от Chaos с мощност от близо 3000 коня.

От SPA посочват, че новият автомобил ще бъде по-сложен по отношение на външния си вид и вероятно ще бъде първата кола, която ще има "подвижна маса" или панели с променлива повърхност. Вероятно става дума за конфигурация с ниско съпротивление за каране по писти, която да дава по-голяма сила на притискане. Как ще работи всичко това все още е загадка, но SPA смята да завърши разработката за автомобилното изложение в Женева през 2021 г., където ще покаже новия си хиперавтомобил.

Снимки: Производителят

fallback
  • #3
    Помак.БГ ( преди 3 години )
    Мерчев защо спи? Обещава само "над 485 км/ч". Гърците вече обещават над 500! Ахмеде, време е да надцакаш с обещания, мойто момче! Напиши у фейса, че алиеното вдига 800, да ти е мирна главата! И кажи - който ди дава пари за машинария луд ли е или обикновен мошеник като теб?
  • #2
    Никос Вертис ( преди 3 години )
    Гръкосите могат само Узо да правят.
  • #1
    анонимен ( преди 3 години )
    Хайде българи направете хубав тийзър 3010 к.с. Излагаме се пред гърците.
fallback
Последни