fallback

Експерти: Тази година производството на коли ще се свие с над 20%

През април пазарите в Северна Америка и Европа ще достигнат историческо дъно

Производството на автомобили в световен мащаб ще се свие с над 20% през 2020 г. и ще достигне едва 71 милиона бройки поради пандемията от коронавирус. Такива данни цитират експерти от реномираната компания за проучване на пазара на автомобили LMC Automotive.

Негативната прогноза се оказва дори по-лоша от предишната, която бе направена по-рано тази година. Това означава, че автомобилните производители няма да могат да сглобят до общо 19 милиона бройки през 2020 г. В същото време експертите отбелязват, че спадът в обемите може да се окаже още по-колосален, ако най-големите предприятия не успеят да подновят работа в близко бъдеще.

В Северна Америка по-голямата част от заводите бездействат. Автомобилните производители са принудени да понесат загуби, да отлагат премиерите на новите модели и пускането им в масово производство. Това вече се отрази на Tesla Model Y, Ford Mustang Mach-E, актуализирания Jeep Grand Cherokee и някои други модели. Експертите отбелязват, че продажбите през април ще достигнат историческо дъно в Северна Америка и в Европа. Възстановяването на пазара няма да е бързо и ще отнеме известно време.

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Производството на коли ще се свие с над 20%, а продажбите с колко ще се свият е интересно? Аз предвиждам 40-50% по-ниски продажби и фалити!
fallback
Последни