fallback

Ето го изцяло променения дизайн на Polestar

Дъщерната марка на Volvo показа в детайли бъдещия революционен модел З (ГАЛЕРИЯ)

Отмяната на автомобилното изложение в Женева на фона на пандемията COVID-19 принуди много производители да пренесат запланираните си премиери в Интернет. Така направи и брандът Polestar, който в края на февруари разсекрети доста ефектния си концепт Precept. Тогава бе съобщено, че това е първият пример на новия корпоративен стил, но сега стана ясно, че моделът изпълнява по-конкретна задача.

 

Ръководителят на дизайнерския отдел на шведската марка Максимилиан Мисони разкри пред Motor, че Precept не само дава обща представа за новата философия на дизайна на бранда, но е и предвестник на следващия му производствен модел - Polestar 3. "Тройката" обаче няма да бъде седан, а кросоувър. Самият дизайнер нарича предстоящия нов модел аеродинамичен всъдеход. Въз основа на това може да се предположи, че автомобилът ще бъде по-скоро във формата на доста популярните напоследък крос-купета.

 

В допълнение към подчертаните аеродинамични очертания на каросерията, Polestar Precept е интересен със своята предна част с новата интерпретация на оптиката "чука на Тор" и скритите радари и камерата за автопилота, както и с новия драйвърски интерфейс, разработен съвместно с Google. Според Мисони това сътрудничество е най-важното в интериора на концепта. Съдейки по всичко това, явно 12,5-инчовият приборен панел и 15-инчовият сензорен екран на информационно-развлекателната система ще бъдат "прехвърлени" на Polestar 3 без никакви промени.

Още снимки - в галерията:

 

Премиерата на електрическия кросоувър трябва да се състои в края на следващата година. Доскоро за основен негов съперник бе сочен Tesla Model Y, но до дебюта му на пазара трябва да се появят други конкуренти. В момента моделната гама на бранда се състои от плъг-ин хибридното купе Polestar 1 и напълно електрическия лифтбек Polestar 2. Последният едва наскоро бе качен на поточната линия в Китай. Най-вероятно Polestar 3 ще получи същата платформа, която е и в основата на по-младите модели на Volvo и на тези на Lynk & Co. Засега обаче официално не са публикувани никакви характеристики на бъдещия кросоувър.

Снимки: Motor

fallback
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    Третият, ако е Полстар 1, да, но тази грозотия, категорично не! Най-добре едно Волво ес90 дълга база да ми подарят. На него най-много бих се зарадвал.
  • #6
    до #5 ( преди 4 години )
    Не, човек, реалист съм. А дали съм чисто финансово беден - това е друга тема. Няма значение...
  • #5
    до #4 ( преди 4 години )
    Личи си, че си беден и по душа, освен чисто финансово погледнато.
  • #4
    не съм първият ( преди 4 години )
    Това ако ми го подари някой, ще търся начин венага да го продам - къде ще го паркирам /да не му присадят крилца джамбазите/, къде ще го зареждам, къде ще го потдържам. А Каско-то кой ще го плаща?.... Те айде, може да ми го подарят, пък аз да му мисля как ще го продавам! И вярно ще се налага да се спи вътре, ама не от радост, а от трвоги, дали на сутринта ще си е на мястото... Абе да ми го подаряват, пък нищо че е грозно.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Първият, ако ти го подари някой, ще спиш в него от радост...
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Красота
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Грозотия.
fallback
Последни