fallback

Шефът на Fisker случайно показа електрически пикап

Снимката на модела Alaska бързо бе свалена от Туитър акаунта му

Наскоро американската компания Fisker Inc. показа електрическия кросоувър Ocean, а сега вече обмисля следващото си творение. Това е пикап и ще бъде кръстен Alaska - в чест на едноименния щат. Поне така може да се съди от снимката, която шефът на компанията Хенрик Фискер пусна в своя Туитър акаунт. Съобщението бързо бе премахнато, но последователите на Фискер успяха да го заснемат и разпространят в интернет.

Пикапът има агресивен и остър дизайн с голяма стоп светлина на покрива, тесни задни светлини и широки офроуд джанти и гуми. На задната врата стои надпис "Alaska". Малко след като туитна изображението, Хенрик Фискер написа: "Извинявайте, грешка: сега ще я изтрия".

"Не можем да потвърдим модела или името на превозното средство, което може би е било забелязано в Туитър, но можем да потвърдим, че Fisker Inc. наистина работи върху модулна платформа за електрическото превозно средство, която може да бъде в основата на няколко различни EV модела в бъдеще", заяви говорител на компанията и поясни, че туитът на шефа бил неволен.

В началото на годината Fisker показа електрическия кросоувър Ocean (на втората снимка). Моделът вече е наличен за поръчки, като цената му започва от 37 499 долара. Той е оборудван с батерия с капацитет 80 кВтч, която захранва два електромотора и осигурява 480 км пробег.

Fisker Ocean получи редица необичайни опции: караоке (текстовете се показват на проекционния дисплей пред водача), соларен панел на покрива (осигурява около 1600 км безплатен пробег годишно) и "режим кабриолет". Последният се нарича California: когато се активира, всички прозорци се смъкват, дори задният, а люкът се измества, превръщайки кросоувъра в подобие на кабриолет.

fallback
  • #3
    KOga ( преди 4 години )
    Кога??? Че ония от Паоло алто вече прават заводи в Китай и Европа :)))
  • #2
    Моше ( преди 4 години )
    Този е сериен мошеник. Не знам, защо не са го опандизили. За пореден път ще завлече едни инвеститори с едни пари.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    калифорнийска мечта
fallback
Последни