fallback

Ето как ще изглежда бъдещият Nissan 370Z

Легендарният спортен автомобил на марката ще бъде преобразен изцяло

Чакането за нов спортен автомобил от серията Z на Nissan почти приключи. Заместникът на 370Z скоро ще се появи, а слуховете вече попълват картинката какво можем да очакваме за силовите агрегати, платформата и дизайна на новия двуместен двигател.

Най-мощният двигател в момента в гамата на Nissan и Infiniti (с изключение на GT-R) е 3,0-литровият V6, развиващ 400 конски сили в Infiniti Q50 и Q60. Той ще бъде и логичният избор за новия Z, което бе потвърдено от източници от Nissan. Седемстепенният автоматик е единственият избор на трансмисия за този двигател при Infiniti, но вероятно в 370Z ще видим ръчни предавки. 

Обемът на двигателя поставя под въпрос как ще се нарича новият Z. 300Z би било рационално решение (или носталгичното 300ZX), но вероятно Nissan ще избере число, съответстващо на мощността, а не на работния обем, например 400Z.

Предно разположен двигател и задно предаване е класическа концепция за спортен автомобил, която Z ще продължи с по-нова версия на платформата FM на Nissan и ще споделя много компоненти с Infiniti Q60 Coupe.

Задвижването на всички колела би било възможно, като се има предвид, че се предлага като опция за Q60. Малко вероятно е обаче Nissan да го избере, тъй като никой от конкурентите на Z, например Toyota Supra, не предлага опцията за двойно предаване.

Очаква се дизайнът на новия автомобил да бъде изцяло нов. Очаква се старият Datsun 240Z да послужи за вдъхновение, което би означавало чисти линии, а не ъгловати форми като при някои концепции на марката. Леко заоблени фарове и стопове в стила на 300ZX биха били ретро-акцентите тук.

Малко вероятно е ретро-темата да продължи и вътре и това би било добре, тъй като салонът на 370Z се нуждае от модерни промени. Конфигурацията ще бъде отново двуместна.

Вероятно с модернизирането на новия модел ще бъде увеличена и цената му, която ще бъде близка до тази на Toyota Supra. Вероятно моделът ще дебютира в края на настоящата година, а продажбите ще започнат в началото на следващата.

Снимки: Autoblog

Тагове: coupe infiniti z 370z nissan
fallback
  • #4
    Анон ( преди 4 години )
    @петр, изглежда като Datsun 240z, на което ТТ не може да стъпи на малкия пръст по популярност и външен вид
  • #3
    петр ( преди 4 години )
    изглежда като ауди ТТ, направено от ОПЕЛ
  • #2
    Анон ( преди 4 години )
    Харесва ми, че Nissan се обръщат към 240z за вдъхновение. 240z e легенда и дизайн, сходен на неговия, гарантирано ще привлече купувачи (както примерно новите Challenger и Mustang). Освен това, това ще е и първата спортна кола от доста време насам (gt-r не е обновяван отдавна, 350/370z са на почти 20 години вече) и със сигурност може да направи марката не толкова скучна, колкото е сега. Дано да оцелеят, за да реализират тази идея, че в момента не са в най-доброто си финансово положение.
  • #1
    сепуко харакири ( преди 4 години )
    Красавец, дизайнерите пак са похапвали гъбки...
fallback
Последни