fallback

Седан за 1 млн. долара излиза в Китай

Новото поколение на Hongqi L5 е най-скъпият автомобил в страната

Китай подготвя новото поколение на луксозния седан Hongqi L5. Първите изображения на модела вече попаднаха в интернет. Подобно на своя предшественик, той ще бъде най-скъпият китайски автомобил - цената му ще бъде близо 1 млн. долара.

Hongqi, което в превод означава "Червено знаме", е китайската Rolls-Royce. От десетилетия компанията, собственост на FAW, произвежда автомобили за членовете на китайския партиен елит, а в свободна продажба моделите започнаха да се появяват сравнително скоро. Hongqi L5 се произвежда в малък тираж и се сглобява ръчно по поръчка.

Новото поколение на Hongqi L5 запазва познатото лице с кръгли LED фарове и широка хромирана радиаторна решетка. Този път обаче линията на покрива е придобила форма на арка, а задните врати се отварят срещу посоката на движението - като при Rolls-Royce Phantom.

Интериорът е облицован със скъпа кожа и дърво. Hongqi L5 е получил виртуален приборен панел и голям сензорен екран. Под капака двигателят си остава същият - 6-литров V12 с мощност 408 конски сили. Китайският седан е оборудван с 6-степенна автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела.

 

fallback
  • #9
    анонимен ( преди 4 години )
    Гознооо....
  • #8
    гоцко пръдлето ( преди 4 години )
    Волга с еленче
  • #7
    анонимен ( преди 4 години )
    И на мен ми прилича на Волга:)))
  • #6
    анонимен ( преди 4 години )
    Сори ама за тия пари могат да се купят 3 ролс ройса, когото всъщност копират. Китайското менте трябва да е поне 3-5 пъти по евтино от Ролс Ройс. Както и да е едвали ще продадът и една цивилна бройка, следващия модел може да го обявят и за 10 милиона, за да може партийните членове да си повярват, че се возят в нещо супер гига мега ултра невероятно, пък в чужбина ще им се смеят на китайското менте.
  • #5
    анонимен ( преди 4 години )
    Респект за китайците и тяхното мълниеносно развитие в автоиндустрията последните години. Но, 1млн долара за китакйска кола... за тази кола... малко се изсилиха
  • #4
    Тодор ( преди 4 години )
    Отпред наподобява първите Волги!
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Прилича на Волга.
  • #2
    мдаа ( преди 4 години )
    Китайска "Чайка" с ЛЕД фарове
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    След 5 години ще се продава втора ръка за 50 хиляди долара!
fallback
Последни