fallback

Audi Q7 стана хибрид с 449 коня

Кросоувърът изминава до 40 км само на ток

Компанията Audi представи хибридна версия на кросоувъра си Q7, която ще се зарежда от електропреносната мрежа и ще може да се конкурира с подобни модификации на Volvo XC90 и BMW X5. 

Моделът ще се казва Audi Q7 TFSI e Quattro и ще се предлага в два варианта на мощност. По-слабият получава 376 к.с., а по-мощният - 449 к.с. И в двата случая кросоувърът е оборудван с фирмената система за задвижване на четирите колела и с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

В основата на силовия агрегат е 3,0-литров бензинов турбомотор, който работи в комбинация с електрически двигател със 126 к.с. Батерията има капацитет от 17,3 кВт/ч, като осигурява пробег само на ток от 40 км при максимална скорост от 135 км/ч. 

В дизайна разлики от стандартната версия на практика няма. На външен вид хибридът може да бъде различен единствено по порта за зареждане на предното ляво крило, както и по надписа TFSI е на задната част. Батерията е поставена под задните седалки и затова този вариант ще се предлага само с 5 места.

Снимки: Audi

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    И като е под задните седалки какво пречи да има трети ред, че нещо не ми е ясно. Ясно е че ископирахте от Тойота да ги слкагате под задните седалки, а не както до сега в багажниците, ама заяо лъжете, че това пречи за нещо или просто сте некадърни да го направите както Тойота, която хем ги слага под задните седалки, хем има и трети ред седалки. Едните могат, а другите пак не. Ами копирайте по-хубаво де и не бъдете такива големи некадърници немски вурстове!
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    *** , сложили сте Q5 на снимката :)
fallback
Последни