fallback

Един от първите Dodge Viper стана на скрап

Вижте как Chrysler се грижи радикално за безопасността (ВИДЕО)

Тази история започна преди 6 години, когато тогавашният концерн Chrysler Group реши да изтегли от пазара първото поколение на Dodge Viper, тъй като автомобилите са опасни за своите шофьори. Част от произведените коли, в това число тестовите и предсерийните образци, обаче по-рано бяха предадени на училища и колежи, където бяха използвани за учебни пособия. 

Тези машини - 93 на брой, нямаха разрешение за движение по пътищата, тъй като не отговаряха на стандартите зе базопасност. Въпреки това, две от тях катастрофираха тежко и това накара Chrysler Group, която все още се водеше техен собственик, да си прибере обратно всички коли и да ги унищожи, за да не се стига до подобни ситуации.

Група студенти от колежа в Пюджет Саут обаче успя да скрие един от прототипите, който е с номер 004. По-късно дори беше направен опит той да бъде продаден на търг в интернет, като при наддаването цената на суперколата достигна 250 000 долара. В Chrysler обаче разбраха и си взеха автомобила обратно, като в крайна сметка преди дни и той беше превърнат в скрап.

Снимка и видео: YouTube

fallback
fallback
Последни