fallback

Какво най-много дразни шофьорите на пътя

Номер 1 е паркирането на място за две коли, показва проучване

Сайт за отдаване под наем на автомобили в Западна Европа проведе анкета сред 5000 шофьори, сред които жени и мъже на възраст от 18 до 55 г., за да разбере кои действия на останалите участници в движението ги дразнят най-много. Оказа се, че най-досадният фактор е ситуацията, в която автомобил се паркира на място, достатъчно за две коли.

Освен това, голямо раздразнение предизвиква карането в крайна лява лента, преминаването от лента в лента без видима причина, отказът да се пропускат автомобили със специално предназначение, използването на клаксона без причина, карането с висока скорост, както и силната музика с отворени на автомобила прозорци. Това са основните, но не всички фактори, които най-много дразнят шофьорите.

Респондентите обръщат също така внимание, че мразят, когато другите шофьори не включват мигачите при извършване на маневра или, напротив, забравят да ги изключат навреме; хвърлят боклук през прозореца; засичат; говорят по телефона докато шофира; настояват друг шофьор да отстъпи в ситуации, когато това е невъзможно; шофират автомобили във видимо лошо техническо състояние.

fallback
  • #10
    Психотерапефт ( преди 4 години )
    Думичките със звездички са *** и пpocтак. Явно този, който е измислил тези филтри се разпознава при написването им и се обижда...
  • #9
    Психотерапефт ( преди 4 години )
    До: Дифорс Абсолютно на същото мнение съм! Изброените от теб марки са, като магнит за всеки ***, ***, комплексар и ментално обременен индивид. Чувал съм, че имало и нормални водачи на тези марки, но на пътя, когато шофирам не мога да ги видя...
  • #8
    Дифорс ( преди 4 години )
    В статията описват изключително точно действията на мнозинството шофьори на VW, Mercedes, BMW и Audi. Понякога си мисля, че в Германия произвеждат автомобили без да монтират крушки в мигачите, настроили са радиото на "Вероника", без възможност от промяна и са залепили клаксона и *** на газта до долу.
  • #7
    RD ( преди 4 години )
    Ей, #6, ти ме изпревари! Останалото се търпи, защото отминава. Какво да им се дразня, проблемът си е техен. Ама жената не върви да оставиш насред пътя. Стискаш зъби и караш.
  • #6
    Тованеевярно ( преди 4 години )
    Аз съм сигурен че най дразнещото нещо е мрънкащата жена седяща до шофьорът
  • #5
    Върл Левскар ( преди 4 години )
    Стар водач на МПС съм и вече не ме дразни нищо . Просто се хиля и обяснявам на децата си , защо .Псувам при затворени прозорци и не свиря с клаксона .Слушам си харда и се кефя .В София , ако обръщаш внимание на мекащите няма да ти остане време за живот .Майната им !Пони в кръгово мигач да дават .
  • #4
    анонимен ( преди 4 години )
    А какво да кажем за тези с неправилно настроени фарове, пуснати фарове за мъгла без да има причина и тези, които си мислят, че като сложат 100 вата крушка на старата барака свети по-добре.
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    За мен най-дразнещи са зловещо пушещите чак с черни задни брони липсата на мигач мога да я преживея, но да ми се влачи пред мен, да прави димна заввеса и да ме трови - няма как да остана спокоен
  • #2
    Георги ( преди 4 години )
    И на пътя дразни това, което дразни в живота изобщо - простотията, наглостта, липсата на първите 7 годинки.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    дразни избиването на комплеси и липсата на толерантност и несъобразителност. Когато няма поглед върху пътната обстановка (по далече от габарите на колата) - (необоснованото) каране с скорост много под ограничението или другата крайност, които свиаткат и мигат и "не виждат". че няма как да направиш път. а паркирането като камила в пустиня е следствие от .... липсата на полигон на глокса, ако изобщо са го карали ;)
fallback
Последни