fallback

Citroen C5 Aircross стана зареждащ се хибрид

Кросоувърът развива 225 к.с. и минава 50 км само на ток

От Citroen обещаха, че всеки нов модел ще получава хибридна версия, която да се зарежда от електропреносната мрежа. Началото вече е факт, като първият такъв автомобил е кросоувърът Citroen C5 Aircross Hybrid. 

Всъщност, историята на марката с хибридите стартира още през 2011 г., когато беше представен Citroen DS5 Hybrid4. Тогава обаче беше решено, че тези автомобили нямат бъдеще, но сега нещата се промениха значително и команията тръгна в съвсем различна посока.

Citroen C5 Aircross Hybrid се отличава от стандартния модел по емблемите и допълнителния син цвят по части от каросерията. Технически моделът не изненадва, тъй като повтаря хибридните Peugeot 3008 и DS 7 Crossback. Разликата от тях, е че пробегът на ток е по-малък, а задвижването е само към предната ос.

Хибридният кросоувър се задвижва от 1,6-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 180 к.с. и електрически двигател със 110 к.с. Скоростна кутия е 8-степенна автоматична, а съвкупната мощност на агрегата е 225 к.с., което го прави най-мощния в гамата на модела.

Батерията има капацитет 13,2 кВт/ч, което позволява пробег на електричество от 50 км. Смесеният разход на гориво, посочен от Citroen, е 1,7 л/100 км, а максималната скорост при движение на ток е 135 км/ч. Пълното зареждане на акумулаторите от фирмено устройство Wallbox отнема по-малко от 2 часа.

Литиево-йонната батерия е поставена под задните седалки, но въпреки това обемът на багажника е намален до 460 литра (600 литра при избутани напред задни седалки). Продажбите на модела започват през лятото на 2020 г., като стартовата цена е 39 950 евро.

Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Citroen

fallback
  • #1
    бавареца ( преди 4 години )
    като видите как някой производител слага 180 к.с. ДВГ + и електрически двигател със 110 к.с. и получва 225 к.с. сумарно - да знаете че е пестил от инженерни напъни , Скоростна кутия И най вероятно някой мениджър не се е сетил навреме какво трябва да конструират инженерите и сега са го скалъпили набързо
fallback
Последни