fallback

Alpine A110 Rally се завръща към корените си

Новата версия на рали-легендата е предназначена за частни отбори

Новото издание на Alpine A110 се завръща към корените си. Във версията A110 Rally то възражда спомените за старото А110. През 70-те години спортното купе записа внушителни успехи, включително първата официална титла в Световния рали шампионат през 1973 г.

Рали-версията на новото Alpine A110 е разработена от компанията Signatech. В нея е използвано по-лекото окачване на състезателните модели GT4 и Cup. Добавени са специфични за рали-спорта хидравлично окачване, спирачки Brembo, хомологиран от FIA ролкейдж и състезателни седалки с шестточкови колани.

Четирицилиндровото турбо е с непроменен обем от 1,8 литра, но мощността му е увеличена на над 300 к.с. Използвана е и секвенциална шестстепенна кутия, както и блокируем диференциал.

В разработката на автомобила са участвали френският рали-шампион Еманюел Жиру и навигаторът му Лоран Пелие. Двамата ще изпълнят и програмата по изпробване на модификациите и избора на окончателни настройки.

Доставката на първите автомобили е планирана за началото на 2020 г. Малко след това те ще участват в първите надпревари. Цената на A110 Rally за частни отбори е 150 хиляди евро.

Снимки: Signatech

fallback
fallback
Последни