fallback

Ferrari разкри суперколата F8 Spider

Италианците определят автомобила като приемник на 488 Spider

Преди около половин година Ferari представи купето F8 Tributo, а сега дойде време и за премиерата на неговото версия със свалящ се покрив. Двата автомобила са разработвани едновременно, но в компанията предпочитат да ги броят не като една суперкола в два варианта, а като различни модели.

Основната разлика при Ferrari F8 Spider е твърдият покрив, който се прибира за 14 секунди при скорост зо 45 км/ч. Напълно преработена е и задната част на суперколата, където се е появил нов капак на отсека на двигателя, както и ново антикрило.

Във Ferrari определят F8 Spider като идеологически приемник на модела 488 Spider, като новият автомобил е с 20 кг. по-лек. В същото време той тежи с 20 кг. повече от хардкорната версия 488 Pista Spider. Освен това, новата конструкция на каросерията е позволила подобрение на аеродинамиката с 10%.

"Спайдърът" е получил същия 3,9-литров V8 двигател, който се поставя и на купето F8 Tributo. Моторът развива 720 к.с. при 8000 об/мин и 770 Нм, достъпни още през  3250 об/мин. 

Още снимки - вижте в галерията.

От компанията твърдят, че добавянето на 50 к.с. в сравнение с мощността на мотора на 488 Spider е постигнато с използването на технически решения от автомобилния спорт. Агрегатът е получи нова горивна система, редица титаниеви елементи и нови изпускателни колектори.

Снимки: Ferrari

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Поредния шедьовър на Ферари !
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Красота! Кола мечта!
fallback
Последни