fallback

Karma показа първия си електрически автомобил

SC1 Vision има 8 радара, по 6 сензора и външни камери

Американската компания Karma Automotive, известна преди като Fisker, представи първия си изцяло електрически автомобил. Производителят нарича своя модел "заявка за посоката на бъдещите продукти на Karma в технологията и дизайна".

Компанията представи концепта, наречен SC1 Vision на събитието Pebble Beach Concours d'Elegance. Моделът е електрически хиперавтомобил създаден на платформа, разработена от самата Karma Automotive.

"SC1 е бъдещето на Karma. Проектиран за по-малко от 12 месеца, това е електрическо превозно средство, което използва невероятния език на дизайна на марката и иновативната интеграция на технологиите, станали възможни благодарение на нашата съвместна стратегия за отворена платформа", заяви изпълнителният директор на компанията д-р Ланс Чжоу.

Засега базираната в Калифорния компания реши да не разсекретява техническите характеристиките на модела. Известно е обаче, че SC1 Vision е оборудван с осем радара, шест сензора Lidar и половин дузина външни камери.

През 2013 г. Fisker Automotive обяви фалит, а активите й бяха придобити от китайската Wanxiang Group. Оттогава в компанията бяха инвестирани значителни средства, а две години по-късно бе взето решение тя да бъде преименува на Karma Automotive.

Снимки: Karma Automotive

fallback
  • #2
    Валери ( преди 4 години )
    Какво значи проектиран и проектиран, а може би журналята ползват гугъл преводача без да четат постовете си...
  • #1
    Кибертрон ( преди 4 години )
    Представили са картинка. По-хубава от на Мерчев, но все пак е картинка.Разликата е, че ще завлекат повече милиони от Мерчев. И за разлика от него може и да изкарат поне няколко работещи бройки.
fallback
Последни