fallback

Volkswagen ID 3 ще се обновява по въздуха

Първоначално за процедурата ще се грижат дилърите на марката

Гамата електрически модели на Volkswagen – ID, ще получават някои от най-важните си модернизации и ъпдейти по безконтактен път. Поне такива са плановете на гиганта за по-далечно бъдеще, а в първите няколко години след дебюта на електромобилите, това ще става при дилърите на марката. И шефът във VW, който отговаря за продажбите, Юрген Щакман посочи, че причината за това е съвсем прозаична.

„Трябва да сме абсолютно сигурни, че безконтактното обновяване на софтуера и другите промени ще действат безгрешно – обясни Щакман.- Ние не сме някоя от новите компании в производството на автомобили и не можем да поемаме такива рискове.”

Гамата ID ще стартира с ID 3 – електрически модел в класа на Golf, като от VW обещават 400 километра пробег с едно зареждане, както и запазване на поне 70% от капацитета на батерията след 8 години или над 160 000 километра експлоатация.

От Volkswagen вече потвърдиха, че над половината от бройките на първата производствена серия вече са запазени и/или капарирани. Става въпрос за серия First от 30 000 бройки, които може да се поръчват в 29 европейски държави, като цената на електромобила ще е под 40 000 евро, а пробегът с едно зареждане ще е 420 км.

Премиерата на ID 3 ще е тази есен на салона във Франкфурт, а доставките започват пред април.

fallback
  • #3
    sam ( преди 4 години )
    по безконтактен път..... е какъв е тоя път без ни един контакт???и последно по въздух или по вода?чудя им се що просто не ползват интернеда? wyйvyй
  • #2
    Exp. ( преди 4 години )
    Като дойде втора ръка в БГ на 250 хил.км. какво ще е останало от тая батерия ? Това не се отнася само до автомобила от статията. Много ми е мътно, бъдещето на ел. колите втора употреба.
  • #1
    none ( преди 4 години )
    Всички операционни системи се обновяват автоматично от 15 години Тесла от почти 10 години. Не виждам особена иновация на ФВ, поради която се налага написването на цяла статия ...
fallback
Последни