fallback

Създателят на най-странното Audi ще рисува новите модели Mitsubishi

Хорхе Диас напусна Volkswagen Group, за да работи за японската марка

Испанецът Хорхе Диас е новият ръководител на на европейското подразделение за дизайн на Mitsubishi, като едновременно с това ще заеме и поста вицепрезидент на европейския център за разработки на японската марка.

Диас е завършил лондонския Кралски колеж за изкуства, като през последните 18 години работи за Volkswagen Group. Там той стигна до ръководител на външния дизайн на автомобилите от марката SEAT, а след това оглави студиото за концептуални модели на Audi в Мюнхен.

Сред най-известните проекти на испанеца са SEAT Leon, Audi A7 и Audi TT. През 2007 г. именно за TT (на снимката), който мнозина определят като най-странният сериен модел на Audi, Диас спечели наградата за най-добър дизайн на годината.

Впрочем, ръководството на Audi вече взе решение да се откаже от модела TT. След края на неговия жизнен цикъл, който приближава (все пак сегашното поколение е вече на 5 години), купето ще отиде в историята. А неговото място ще бъде зает от електромобил, който вероятно ще получи и ново име.

Снимки: Audi

fallback
  • #2
    Марио Димитров ( преди 4 години )
    Главен дизайнер на Hyundai Motor е белгиецът Люк Донкерволке известен с работата си по култови автомобили като Lamborghini Murcielago и Bentley Bentayga.
  • #1
    анонимен ( преди 4 години )
    Дизайнера на БМВ отиде в Хюндай/Киа, започнаха да приличат на коли, сега дизайнера на Ауди ще отиде в Митсубиши, че и те да заприличат на коли. Браво.
fallback
Последни