IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се Rolls-Royce-ът на Елизабет Тейлър

Зелената богиня е в страхотна форма и с богата история

Продава се Rolls-Royce-ът на Елизабет Тейлър

Колекционерите на автомобили обичат класиките, принадлежали на холивудски знаменитости – тези коли винаги вървят с интересна история, често са в добро състояние и цените се покачват от година на година.

Сега на пазара излиза автомобил, който идеално се вписва в тази рецепта – откритата версия на Rolls-Royce Silver Cloud II от 1960 година, който е бил собственост на Елизабет Тейлър. Търгът е на 6 август в хотел Pierre на Пето авеню в Ню Йорк.

Точно в този хотел е живяла Елизабет Тейлър, когато купува автомобила си, който получава названието „Зелената богиня”. Актрисата поръчва луксозния кабриолет през 1960 година, като зеленият й цвят е създаден по нейния вкус, тъй като зеленото е любимият цвят на Тейлър.

Rolls-Royce Silver Cloud II Елизабет Тейлър

В началото на 1961 година Елизабет пристига в Англия, за да получи новата си кола и малко по-късно тя заминава на борда на кораб за САЩ. Само година по-късно Тейлър и Зелената богиня са в Рим, където актрисата се снима в един от най-известните си филми – „Клеопатра”. Там започва връзката й с другата звезда в лентата Ричард Бъртън, а двамата сключват брак през 1964 година. Това е важно за историята на колата, тъй като след това основно Бъртън шофира британската класика из Лос Анжелис, а Елизабет я използва основно за фотосесии за кориците на поредица списания.

Rolls-Royce Silver Cloud II Елизабет Тейлър

Колата с регистрационен номер LIZ SC2 остава при Елизабет Тейлър почти 20 години, като в края на 70-те актрисата я обявява за продажба с обява във вестник The Wall Street Journal. Купувачът, който се сдобива британската класика я притежава и до днес, така че Зелената богиня е имала само двама собственици от 1960 година до днес.

Собственикът на колата гарантира отличната й поддръжка, улеснена от климата в Лос Анжелис, а автомобилът разполага с всички необходими документи и пълна сервизна и застрахователна история. Пробегът му е малко над 40 600 мили или около 64 500 км.

И за да е сигурно, че цената на Зелената богиня ще е неприлично висока заради първия й собственик и историята на колата, от Rolls-Royce вече потвърдиха, че този автомобил е един от 20-те кабриолети Sliver Cloud II с ляв волан.

0 от 500