fallback

PSA настоява да купи Jaguar Land Rover, но Tata не ги продава

Спекулациите за бъдещето на британската компания продължават

Jaguar Land Rover (JLR) е подразделението на Tata Motors, което носи най-много финансови загуби на индийския гигант и в същото време е и с най-неясно бъдеще.

Вчера медиите отново потърсиха развитие на тази ситуация, като първо от PSA дойде информацията, че френската компания е готова за още сливания и поглъщания. Акциите на PSA за кратко повишиха курса си, след като се появи информация, че преговорите с Tata за покупката на JLR са сериозно напреднали и предстои сделка.

Информацията на британската информационна агенция The Press Association успя да провокира реакция от страните по евентуалната сделка. От Peugeot не коментираха шансовете за сделка в най-близко бъдеще, но от Tata отрекоха информацията, която идва от източници от индийската компания, които цитират документи за „интеграция след продажбата”, насочени към намаляване на разходите.

„Нашата политика е да не коментираме спекулации в медиите, но можем да потвърдим, че в тези слухове няма истина”, заяви говорител на индийската компания, която притежава 100% от капитала на JLR.

След това изказване акциите на PSA паднаха с 2,85 процента вчера.

„По принцип, ние сме отворени към възможности, които могат да осигурят дългосрочни ползи за PSA Group и нейните акционери”, обяви говорител на PSA. PSA купи Opel от GM през 2017, скоро след това започна да постига отлични резултати по отношение намаляване на разходите и увеличаване на продажбите и на няколко пъти френската компания даде сигнали, че е готова за нови придобивки.

Tata записа рекордни загуби в размер на 4 милиарда долара за третото тримесечие на финансовата година, приключило на 31 декември и от компанията предупредиха, че JLR може да запише цяла година, в която да е работила на оперативна загуба.

fallback
  • #6
    Мдаа... ( преди 4 години )
    И "нормалният" с лада/москвича се изказа!
  • #5
    Нормален ( преди 4 години )
    Странно е бълнуването за големи и мощни автомобили. Ако имате такъв нов автомобил, дори на моменти да използвате максималните му параметри ще установите, че за изминати 5000 км. Средната ви скорост няма да надвиши 67 км./ч., А ако карате малолитражен автомобил ще бъде 55 км./ч. Та значи 10 км. Повече ви правят ,,недостижими,,.
  • #4
    Пижовците .. ( преди 4 години )
    я ги купиха я Рейнж Ровера осъмна със "хипер, супер спортна" малолитражка 1.6 с цели 250 спънати коньове! ))))))))))))))))
  • #3
    Факт! ( преди 4 години )
    Vive la Republique Francaise!!!
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Може и да греша, но имам чувството, че Брекзит ще им излезе през носа на англичаните.
  • #1
    bg ( преди 4 години )
    малеее, ми сега мутрите кво ше карат
fallback
Последни