fallback

Механик без крака направи Porsche 911 без педали (ВИДЕО)

Германецът Хубер се ражда с недъг, но успява да реализира мечтата си

Германецът Манфред Хубер има трогателна съдба. Ражда се без крака. Това обаче не му преди да се влюби в автомобилите. От дете мечтата му е да притежава и управлява Porsche 911. Сега тази негова мечта се превърна в реалност.

През 1995 г. Хубер решава да промени радикално живота си. Става автомобилен монтьор и захваща свой бизнес - автосервиз. За тази цел напусна предишната си, добре платена, работа и започва да изпълнява детската си мечта - да се научи как да управлява легендарния автомобил Porsche 911.

Хубер живее в германската провинция Бавария. Купува изоставен хамбар, в който дори няма отопление система и се захваща да го преустрои в автосервиз. Следващата му стъпка е да си купи Porsche 911 от моделната 1970 година. Колата изглежда по-скоро като купчина скрап, но това не е пречка за силния дух на Хубер.

За да превърне идеите си в реалност обаче, трябва не само автомобилът да бъде възстановен до работно състояние, но и да се прехвърли напълно към ръчно управление. Необходимо е да се заменят всички педали.

Преработени са и други неща в автомобила - клетка за безопасност, спортни колела, каросерията е боядисана в ярко зелен цвят. Легендарният рали състезател Валтер Рьолр дава на Хубер няколко урока по шофиране. Така, благодарение на своята воля, постоянство и умение, германският механик реализира мечтата си и дава нагледен урок за това как човек трябва да се стреми да постигне целите си.

fallback
fallback
Последни