fallback

Tesla Roadster 2 ще се отваря с пръстов отпечатък (ВИДЕО)

Показаха интериора на електрическия автомобил на специално събитие

Следващото поколение на Tesla Roadster няма да има никакви дръжки на вратите. Електрическият автомобил ще реагира на пръстовия отпечатък на собственика и едва след това се отключва.

По време на събитие, което американската компания посвети на автономията, беше представен Tesla Roadster 2. Един от участниците Хамид Шоджи сподели видео и снимка на електрическото превозно средство, което е планирано да бъде пуснато на пазара през 2020 година.

На краткото видео се вижда, че колата няма дръжки на вратите. За да го отвори, собственикът трябва да прекара пръста си върху скенера и само след това автомобилът се отключва. За отварянето на колата потвърждава мигането на светодиодите.

Освен това Шоджи показа какъв ще бъде интериорът на Tesla Roadster 2 - футуристичен, прост и разбираем, дори може да се каже спартански.

Какви са основните характеристики на Tesla Roadster: ускорение от място до 100 км/ч - 1,9 сек, до 402 м - 8,8 сек; максимална скорост - над 400 км/ч; максимален въртящ момент - 10 000 Нм; пробег с едно зареждане - 1000 км, капацитет на батерията - 200 кВтч; места - 4;  Drive All-Wheel Drive (три електромотора - два за задните колела и един за предната ос); базова цена - 200 000 долара; предплата - 50 000 долара

fallback
  • #4
    qwerty ( преди 4 години )
    Отвратителна е отвътре. 200 000$ за интериор взет от блъскащи се колички на панаира. ***.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    абсолютна кошница
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Голям праз!
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Чудя се как са направили конструкцията за да съберат 3 ел. мотора и 200 KW батерия и в същото време колата да е да толкова ниска а даже има и задни седалки, а вероятно има и багажник. Явно всичко е много добре обмислено и "пакетирано" за да се усвои максимално наличното пространство. Интересно е и какво ще е теглото, при положение че Model S със 100KW и двойно задвиждване тежи над 2т.
fallback
Последни