fallback

Mercedes-AMG се отказва от задното предаване

Всички модели на компанията ще имат 4х4 задвижване

Всички бъдещи модели на Mercedes, подготвени от спортното подразделение AMG, ще бъдат със задвижване на четирите колела. Това заяви шефът на компанията Тобиас Мьоерс с интервю за Autocar.

Причината за това решение е желанието на клиентите. В AMG не виждат смисъл да влагат пари в разработката на модели със задно предаване, тъй като почти всички купувачи си поръчват автомобили със задвижване 4х4.

"Във времето, когато AMG E-Class беше със задно, а задвижването на двете оси се предлагаше като опция, над 90% от клиентите си го поръчваха. В новия E 63 имате на разположение дрифт-режим, които ви дава както задно предаване, така и 4х4", обясни шефът на Mercedes-AMG GmbH. 

Новата политика ще засегне не само моделите от гамата на Mercedes, които подразделението получава за доработка, но и тези, които само разработва - като следващото покоение на семейството Mercedes-AMG GT.

Мьоерс потвърди и отказа от V12 двигателя. Последният автомобил на AMG с такъв мотор е S 65 Final Edition. Все пак агрегатът може да бъде запазен за известно време за луксозните модели от бранда Mercedes-Maybach. Що се касае до AMG, там предвиждат отказ дори от V8 мотора, включително при модела C 63.

Снимка: Mercedes-AMG

fallback
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    Клиентите са хора с пари,които търсят някакъв имидж и заради това им предлагат претоварени с *** екстри "спортни" коли по 2 тона пълни с ненужни екрани и циганийки. Автоентусиастите с пари ,които биха оценили наред с качествения интериор и доброто управление ниското тегло ,мощния мотор ,явно са незначителен процент от клиентите.
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    Магарцедес :D
  • #3
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Еми то клиентелата напоследък са сериозни хора с пари! А не разни пубери, дето баща им купил на старо некое задно бенве Е36 и те думкат кофите за *** по завоите - на ръчка ъв коурс!!
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Еми то като клиентелата напоследък са лигльовци с пари, които дори не разбират шофирането и автомобилизма и желаят просто да натискат *** и колата сама да кара, така ще е. Ще страдат ентусиастите.
  • #1
    Браво AMG! ( преди 5 години )
    А дано и краварите да открият топлата вода - 4Х4 и спортен автомат при мощности над 400к.с.!
fallback
Последни