fallback

Tesla показа как ускорява новия Roadster (ВИДЕО)

Електомобилът вдига 100 км/ч от място за по-малко от 2 секунди

Компанията Tesla публикува ново видео, на което се вижда как ускорява новия Roadster. Според информация на производителя, базовата версия на машината вдига 100 км/ч само за 2 секунди, а максималната скорост е над 400 км/ч.

Новата Tesla Roadster трябва да стане най-бързият сериен автомобил, който ще изминава разстоянието от 1/4-миля (402 метра) за 8,8 секунди. Сегашният рекордьор Dodge Challenger SRT Demon ускорява от 0 до 60 мили (97 км/ч) за 2,3 секунди, а драг-дистанцията изминава за 9,35 секунди. По неофициални измервания, по-бързи са единствено Tesla Model S P100D и Porsche 918 Spyder.  

Zero to sixty faster than you can read this caption – https://t.co/ELg96rZfIq pic.twitter.com/4EFV9CvG8o

— Tesla (@Tesla) April 19, 2019

 

Tesla показа новото поколение на Roadster през ноември 2017 г. Електромобилът е обоудван с три електромотора - два отговарят за колелата на задната ос, а един - за тези на предната. Мощността на системата не се съобщава, но не знае капацитетът на батериите - 250 кВт/ч.

 

 

Снимка и видео: Tesla

 

 

fallback
  • #5
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Просто не виждам как коментиралите долу ще изкарат 250к? през целият си животец ...
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    Просто не виждам много хора да дадът толкова пари за тази кола
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Всичко това е много хубаво, но при очаквана цена от 250к долара (в Европа с хомологации и мита ще говорим за 250к Евро) ще трябва да се конглокира с топ Поршета, Ламбо-та, Ферарита, Макларъни. Да не говорим че споменатия Хелкат е 100к по-евтин.А както виждаме ТЕслите освен за драг ги няма много на писта. И не на последно място ТЕслата след 10 години ще струва джобни пари за разлика от всички останали супер коли които дори може да поскъпнат.
  • #2
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И на тоя фон нов т'сляк се е самозапалил - вчера гръмна един в шанхай, днес изгоря друг в холандия
  • #1
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И кое е по-впечатляващо Теслата с 3те мотора и предимството на въртящия момент от 0 оборота за 2 сек или Хелката, който прави почти същото само на заден мост? Да не говорим какъв рев, пушилка тръпка и адреналин придружават ускорението на грандиозния V8
fallback
Последни