fallback

Топ 10 на колите, с които собствениците им бързо се разделят

В класацията преобладават модели на премиум-производители

Американски експерти съставиха доста интересно проучаване за автомобилите, които се продават през първите 12 месеца след придобиването им като чисто нови. Оказва се, че 3,4% от собствениците на нови коли се разделят с тях още на първата година.

Любопитно е, че начело в тази негативна класация са модели от премимум-марки. Изследването включва общо 46 млн. автомобили в САЩ, като на първо място е Mercedes-Benz C-Class. При този модел 12,4% от собствениците го продават още през първата година след придобиването му.

Второ и трето място с еднакъв резултат - 11,8%, разделят  BMW 3-Series и Land Rover Discovery Sport, а след тях се нареждат Range Rover Evoque (10,9%) и MINI Cooper Clubman (10,7%). 

В първата десетка влизат още два модела на  BMW - кросоувърите X1 (10,4%) и X3 (9%). Японският Nissan Versa Note също има резултат от 9%, а след него се позиционират Jaguar XF и Nissan Versa с резулати съответно 8,8% и 8,7%.

fallback
  • #5
    Мемфис ( преди 5 години )
    Американците са богати и за тях да си купиш най-новият модел на марката е както за снобите у нас, които си сменят телефона, щом излезе новият модел. Не, че старият е по-лош, но друго е да те видят с авангардният модел!
  • #4
    Jezza ( преди 5 години )
    В Щатите, да караш чисто нов Мерцедес е доста по-скъпо удоволствия и трябва да си със сериозно положение и възможности, по-големи от това да си в Германия например. Мисля, че дори и не се замислят какво са загубили в обезценка, просто ги сменят често , защото искат да са актуални. Едва ли го правят, защото са разочаровани.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Нищо общо с причината, която се внушава от статията. Има хора с пари, за които това е начин на живот купуват новото когато излезе и го сменят бързо със следващото ново. Затова са премиум марки. Според случая, може и да не губят много пари.
  • #2
    Брандо ( преди 5 години )
    Нормално е. Ако се влезе в германските сайтове за продажби, ще се види, че премиум моделите от първата година се продават на покупната им цена.Както се казва и те разбират от далавера !
  • #1
    Kiko ( преди 5 години )
    Разделят се с тях защото могат да си позволят да си купят новия модел на същия автомобил веднага след като излезе.
fallback
Последни