fallback

Hyundai разкри двигателите за новата Sonata

Извън Южна Корея изборът пада върху два бензинови мотора

Южнокорейският автомобилен производител Hyundai обяви с какви двигатели ще се предлага новата Sonata от моделната 2020 г. на световните пазари.

Извън пределите на Южна Корея клиентите ще могат да избират средноразмерния седан с 1,5-литров четирицилиндров турбо двигател и 2,5-литров четирицилиндров атмосферен. Първият от двата бензинови агрегати развива 180 коня и 264 Нм максимален въртящ момент, а при втория те са съответно 190 к.с. и 245 Нм. И двата работят в съчетание с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Още преди време Hyundai публикува спецификациите на модела за пазара в Южна Корея. Там седанът ще се предлага с 2-литров атмосферен двигател с мощност 158 коня, както и с 2-литров хибриден с мощност 144 к.с.

В допълнение към обявяването на двигателите за световните пазари, Hyundai съобщи, че новата Sonata ще има "цифров ключ" с технология, която позволява вратите да се отварят затварят с помощта на смартфон. Освен това автомобилът ще получи различни системи за подпомагане на водача, включително такава за предотвратяване на сблъсък, за мониторинг на слепите зони, за контрол на движението в избраната лента, за автоматично паркиране и др.

В салона седанът разполага с 12,3-инчов цифров приборен панел, както и с 10,3-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система. Като опция пък ще може да се поръча аудио системата Bose Premium с 12 високоговорителя. Новата Sonata ще се появи на световните пазари по-късно тази година, като компанията планира да го продава и в Европа.

Снимки: Hyundai

fallback
  • #4
    хооооо ( преди 5 години )
    Вътре изглежда много добре, но като гледам предницата ми се струва, че са наели дизайнери от Тойота.
  • #3
    Петър ( преди 5 години )
    Уникално лош дизайн. Интересно кой одобрява такива недоразумения в дизайна
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Ооо каква грозна интерпретация на А7, браво!
  • #1
    Любопитен ( преди 5 години )
    Дали е истина?Това може да направи Мултипла да изглежда стилно :)
fallback
Последни