fallback

Audi предложи нова гама хибриди

Компанията пуска на пазара 4 модела от семейството TFSI e

Германският производител Audi обяви пускането на пазара на ново семейство хибриди, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Те разчитат на комбинация от бензинов двигател и електромотор, като ще получат обозначение TFSI e. То заменя досегашното e-tron, което ще се дава само на изцяло електрическите модели на марката.

По време на предстоящия автосалон в Женева Audi ще представи "плъг-ин" хибридните версии на 4 свои модела - Q5, A6, A7 Sportback и A8 L. Първите три ще получат по два варианта на силов агрегат с 2,0-литров бензинов тубодвигател и интегриран в скоростната кутия S-tronic електромотор.

Двете модификации ще се казват 50 TFSI e и 55 TFSI e, като първата ще развива 299 к.с. и 450 Нм, а втората - 367 к.с. и 500 Нм. За по-мощния от двата варианта е предвиден допълнителен пакет оборудване S line и спортно окачване.

На свой ред, лимузината Audi A8 L ще се предлага във версия 60 TFSI, чиято хибридна система включва 3,0-литров турбо V6 двигател и електромотор, вграден в 8-степенния автомат. В случая, агрегатът ще развива 449 к.с. и 700 Нм въртящ момент. 

И четирите хибрида ще получат батерия с капацитет 14,1 кВт/ч, която е достатъчно за изминаването на 40 км само на ток. Автомобилите от семейството TFSI e ще разполагат и със система за рекуперация на енергията, идентична с тази на кросоувъра Audi e-tron. В зависимост от интензивността, електронната система комбинира спирането с електромотора и с хидравличните спирачки, като рекуперацията възстановява до 80 кВт от електроенергията.

Освен това, е предвиден и специален режим за съхранява на заряда в акумулаторните батерии, като той ще бъде използван за движение в зоните, в които е забранено използването на двигателя с вътрешно горене. И четирите модела ще се появят на пазара до края на годината.

Снимка: Audi

fallback
fallback
Последни