fallback

Bugatti официално се отказа от кросоувър

Следващият модел на марката ще бъде Chiron SS

Въпреки слуховете напоследък, френската марка Bugatti не планира включване на кросоувър в моделната си гама. Това обяви генералният директор на компанията Стефан Винкелман в своя статия, публикувана на официалния сайт на производителя на луксозни автомобили.

Според Винкелман, сегментът на SUV-моделите не съответства на имиджа на бранда, както и на неговите исторически традиции. Затова в Bugattu няма да последват примера на други спортни или луксозни марки – като Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini и Ferrari, които се насочиха към подобен тип автомобили.

Настоящата 2019 г. е юбилейна за Bugatti – марката навършва 110 години, като това ще бъде отбелязано с редица мероприятия. Планирани са турове до местата, на които е работил основателят на бранда – Еторе Бугати, а също така и премиери на нови модели.

Винкелман не уточнява какви ще бъдат те, но според информациите до момента, става дума за нови модификации на купето Chiron. Следващата ще бъде представена на салона в Женева и ще получи добавка SS къв името. Тя ще е ориентирана към каране на писта и ще получи форсиран 8,0-литров W16 двигател, който стандартно развива 1500 к.с.

Босът на Bugatti разри, че през 2018 г. компанията му е доставила на клиенти 86 бройки от общо планирани 500 екземпляра на Chiton. Целият тираж на хиперколата ще бъде произведен до 2021 г.

Снимка: Bugatti

 

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    Ще се сетят че SUV е само за начинаещи и тези с малки п.ишки, и женки. Хората с възможности искат лимузини с много конфорт и спортни за гъзария!
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Е нищо де, голяма работа. Важното е да не се отказват от бизнеса с обувки, чанти и калъфки за очила!
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Няма такова нещо като бугати. Всичко е гоуф, така че фау ве са се отказали да правят такъв кросоувър. Стига с това раздвоение на личността - джекил се отказал да излиза нощем!?
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    евала! поне една марка да не се влияят от модата като листо от вятъра, а да са на място. Егати сув побърквацията...
fallback
Последни