fallback

Главният завод на Subaru спря работа

Забавянето ще засегне над 10 0000 автомобила

Японският производител Subaru прекрати производството на моделите си Forester, Impreza и XV, след като основният завод на компанията е спрял работа, съобщава агенция Reuters.

Всъщност, производството е било прекратено още на 16 януари, когато е бил открит дефект в кормилните рейки, които се доставят от външна компания. Проблемът е засегнал основния завод на Subaru в Ота, където се произвеждат около 60% от автомобилите на марката.

По неофициални данни, спирането на главния конвейер до момента е довело да забавянето на производството на 10 000 коли. Съответно, производителят започва да среща сериозни проблеми с доставката на машините до крайни клиенти, които вече са платили за тях.

Компанията има и друг сериозен проблем, тъй като се оказва, че голяма част от автомобилите от тези три модела, произведени през периода 16 декември 2018 г. – 16 януари 2019 г. са оборудвани именно с дефектната част и това вероятно ще наложи сервизна акция. В момента в Subaru проверяват дали проблемът не е засегнал и завода в Индиана (САЩ), където се произвеждат колите на марката за Северна Америка.

Снимка: Subaru

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Тия па луди ли са? Да спират производството заради дефектна рейка. Всички модели на VW,Шкода, Сеат и някои от ауди имаха дефектни рейки, които умират на 20 000 км. и гаранцията не го покриваше при ВАГ - платиха си го собствениците. Даже бяха доставяли и за други марки, като Алфа например, които ги изхвърлиха след 2008, като доставчик и от тогава нямат проблеми.Немците толкова време учат хората, че сервизна акция няма как да се нарави и да плащат, а японците им подливат вода сега...
fallback
Последни