fallback

Volkswagen ще дава до 9000 евро при смяна на стара кола

Стимулът засега ще се предлага в 15-те най-големи града на Германия

Германският автомобилен гигант Volkswagen изучава възможността за разширяване на програма за стимулиране на покупката на нови автомобили в 15-те най-големи и съответно най-замърсени градове в страната, съобщава Carscoops.

Новата програма предвижда, компанията да плаща на собствениците на автомобили с екологични стандарти от Евро-1 до Евро-4, ако те сменят своите машини с нови и съответно по-чисти модели на Volkswagen.

Освен това, шефовете на производителя от Волфсбург обмислят подобна стратегия и спрямо собствениците на дизелови коли със стандарта Евро-4 и Европа-5, като решение за това ще бъде взето до края на седмицата. Предвижда се компенсацията при закупен нов автовобил и спиране на стария да достигне до 9000 евро.

По-рано германските производители, в това число и Volkswagen, се разбраха за отделянето на сума от 3000 евро на автомобили за обновяване на програмното оборудване на двигателя, за да може да се повиши ефективността за филтриране на газовете.

Снимка: Volkswagen

fallback
  • #8
    анонимен ( преди 5 години )
    за моя Форд ц-макс 2006 във Форд я оцениха на 8000?
  • #7
    анонимен ( преди 5 години )
    не е 15-те големи града, а е най-замърсените 15 града
  • #6
    анонимен ( преди 5 години )
    Само реклама е това. Обявяват до и познайте! Обадих им се и си запазих час да ми погледнат колата и да кажат колко парички ще ми приспаднат, ако върна старата и си купя нова. Колата е Октавия 2.0 тди евро 5 модел 2011 г. Казаха ми 2000 евро. Питам, ама как така нали до 9000 евро. Отговор, че 2000 евро е до 9000. Добре де за кои модели сумата е 9000 питам аз. Не можели да ми кажат, защото на място оценявали колата и за всяка било различно. Абсолютни мошеници! Пак лъжат! Никога повече ВАГ!!!
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    И като добавиш че нафтова печка от 2001г доста отдавна е забравил що е то катализатор, дпф и егр. Но пък шансовете да е с чип са големи.
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    До първия - По-новите дизели, въпреки лъжите на софтуера, са много по-чисти от старите! Ад-блу двигателите нямат нищо общо като цапане с 1.9ТДИ от лето 2001во. Моля да си имаме уважението..
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Всичко е маркетинг.
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Male kolko sa precakani kolite predi evro 6
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Немеца е мъдър и умен.Връщаш стар дизел дават ти 6 бона бълха ги ухапала за да си раздвижат спадащите продажби с дизел евро 6 с измамен софтуер който трови както евро 4.Същото замърсяване но на кой му пука балъчетата ще кажат те го те я не замърсявам.Умни немци ей наистина възхищавам им се.
fallback
Последни