fallback

Geely направи крос-купе на базата на Volvo

Моделът получи мотор с 238 к.с., но още си няма име

Явно на света няма да остане нито една компания, която да не направи купеобразен кросоувър. Досега тези модели бяха част от гамата на премиум-марките, но сегментът се разширява и в него навлизат производители от цял свят.

Китайската Geely не изостава от модата и показа снимиа на крос-купето FY11, което е създадено на модулната платформа CMA (Compact Modular Architecture). Тя е в основата на по-малките модели на Volvo – XC40, V40 и V40 Cross Counrty.

Моделът на китайците все още си няма официално име (FY11 е работният вариант), но пък прави впечанление с агресивния си дизайн. На снимките е показана спортната версия на крос купето, която ще се отличава от стандартния вариант.

Под капака на машина е поставен двигател  Volvo T5 – 2,0-литров с мощност 238 к.с. За стандартния модел ще се предлага 1,5-литров турбомотор, който при Volvo XC40 развива 156 к.с,. но за китайския пазар ще разполага със 177 к.с.

Крос-купето ще получи и хибриден вариант, като подробности за него, както и за цените на автомобила, ще станат известни по време на автосалона в Пекин през април. Тогава ще се състои и официалната премиера на модела.

Снимки: Geely

fallback
fallback
Последни