fallback

Обновената Skoda Superb бе разкрита в Китай

Промените по дизайна на модела са минимални

Снимки на обновената Skoda Superb се появиха в сайта на Министерството на промишлеността на Китай. Премиерата на автомобила ще се състои през март.

Тъй като стандартната версия на лифтбека не се отличава от глобалния модел, се очаква и фейслифтът за останалите пазари да получи същите промени. Те не са чак толкова много – поставена е нова броня, а решетката на радиатора е пораснала на размери и е приближена до фаровете, които имат по-различна форма.

Обновеният Superb е получил и нови фарове срещу мъгла, а задните светлини са съединени с хромирана линия. На багажника е поставено името на модела, а не емблемата. Снимки на интериора засега няма, но се очаква там единствената новост да бъде модерна мултимедийна система.

За Китай гамата двигатели на флагмана на чехите няма да се променя. На най-големия пазар в света лифтбекът отново ще се предлага с бензинови турбомотори с 4 цилиндъра -  1.4 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (186 и220 к.с.). Очаква се и европейската гама да се запази. Сега тя се състои от бензинови 1.5 TSI (150 к.с.) и 2.0 TSI (27 к.с.), както и от дизели - 1.6 TDI (120 к.с.) и 2.0 TDI (150 и 190 л.с.).

Все пак ще има и една съществена новост, тъй като Superb ще стане първият хибриден модел на Skoda. Той ще получи бензинов мотор TSI със 150 к.с. и електрически двигател с 95 к.с. Само на ток тази версия ще изминава до 70 км.

Третото поколение на Superb дебютира през 2015 г., като още на следващата година записа рекорд по продажби. В Европа моделът записа 86 879 бройки, но след това резултатът му леко спадна. За 2018 г. той е 138 1000 единици в цял свят, което е с 8,5% по-малко от 2017 г.

Снимки: Autohome

fallback
  • #6
    анонимен ( преди 5 години )
    Тази шкода е по красива от 508 пежо.
  • #5
    анонимен ( преди 5 години )
    Грозни коментари за прекрасна кола.
  • #4
    анонимен ( преди 5 години )
    настоящата ми харесва повече.
  • #3
    анонимен ( преди 5 години )
    Тая кола е от ония дето с нищо няма да те впечатли или развълнува, но ще си свърши работата за която си я взел и няма да имаш ядове.
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Малка поправка, решетката на радиатора не е пораснала и приближена до фаровете, тя си е същата! Фаровете са малко по-дълги и стигат до решетката вече!За първи път заглеждам колата в профил и ми изглежда изключително грозно, прекалено много линии и чупки който я правят претрупана и изглежда несъразмерно!
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    Боже, изглежда тотално различно от сегашният модел. Какъв дизайн! Ала Kodiaq ... хаахаха
fallback
Последни