fallback

Електрическите коли на Renault

Стъпват на пазара през 2011 година.

Появи се подробна информация за електрическите возила на френската Renault. Четирите еко коли ще бъдат налични съвсем скоро - още през следващата година. Първи ще се появят Fluence и Kangoo, които ще бъдат в наличност през юни месец 2011 година. Мъникът Twizy е планиран за август 2011 година, а Zoe - за юни 2012 г. Fluence, Kangoo и Zoe ще използват електрически двигател със 70kW (95 к.с.), чрез който ще могат да постигат максимална скорост от 130 км/ч. Батериите ще доставят пробег от 160 км. Twizy, който ще се предлага като едноместно или като двуместно возило, ще разчита на по-малък двигател - 15kW (20 к.с.). Той може да движи мъника със скорост от 70 км/ч и да измине 100 километра с напълно заредени батерии. За удобство на закупилите електрическо возило, от компанията са предвидили Quickdrop станции - места, на които ще може да се разменят изтощени за напълно заредени батерии. В Англия е предвидена и премия в размер на £5000 при закупуването на електрическия Zoe, като по този начин цената му ще се изравни с тази на дизеловото Clio Dynamique.
Тагове:
fallback
  • #10
    RENAULT ( преди 14 години )
    Това за Еърбъс вярно ли е или просто така говориш.....много ми е интересно???
  • #9
    Жицата ( преди 14 години )
    Бъдещето започва през 2011 г. Браво на Рено. Заедно с Нисан ще предложат на пазара значителен брой електрички. Ще покрият 3-4 сегмента. И тогава ще стане много интересно. Повечето производители ще се юрнат да догонват и технологията ще мръдне за нула време. Започна се началото на края на бенз-а и дизела. След 20 г. ако не и по рано ще са екзотика.
  • #8
    ( преди 14 години )
    Имат проблемчета по ел. инсталацията, но не са болка за умиране и не съм виждал Рено да е спряло заради това. По-скоро странни реакции или някоя изгоряла крушка. Когато правят ел. кола не вярвам да не се вземат в ръце. Да не забравяме, че Еърбъс е основно техен, а той управлява полета си електрически, не хидравлично. И това е такъв успех, че Боинг също го внедриха при 777, а сега и при 787.
  • #7
    Случаен ( преди 14 години )
    Франсетата са известни с проблемите си по електрическата инсталация на колите си, а тръгнали да правят електрически автомобили ... смяяяяяяяяях. От "Пътна помощ" вече потриват ръце, предусещайки потенциалните клиенти хахахаххахаха
  • #6
    Веселяк ( преди 14 години )
    Рено са гадняри... Тъкмо бях решил каква да е следващата ми кола и сега с това на първата снимка ме изправят пред дилема.
  • #5
    Цецо ( преди 14 години )
    Бъдещето безспорно принадлежи на електромобилите и за това повечето авто производители правят прототипи в тази насока, но пътят не е отъпкан все още. Нужен е технологичен пробив в областта на батериите, а до тогава трябва да се акцентира върху дизелови плуг-ин хибриди.
  • #4
    Х ( преди 14 години )
    Т'ва Twizy като гледам ще може да се кара само по плочки ако не му се махат тея джаджи около колелата.
  • #3
    WickedSixD ( преди 14 години )
    Кво показват Рено, правете сапунерки ли?
  • #2
    TURBO_CHARGED ( преди 14 години )
    бла бла
  • #1
    ( преди 14 години )
    Рено пак са сред първите. Показват на останалите какво да правят.
fallback
Последни