fallback

Готови ли сте за зимата?

Предупредителният период на акция светлина премина!

На 01.10.2009 година, КАТ стартира акция светлина. Първият й предупредителен етап вече приключи и от днес органите на реда налагат глоби.Парична глоба, отнемане на точки или по-сериозна санкция ще ви бъде наложена ако:Гумите ви имат износен грайфер, устройствата за почистване на стъклата са неизправни, осветителната система е неизправна или друго.Глобите:За управление на МПС с износени гуми - отнемане на 6 контролни точки и 50 лева глоба.За неизправни светлини - отнемане на 5 контролни точки и глоба от 20 до 150 лева(в зависимост от това дали се създава опасност за движението).За липса на светлоотразителна сигнализация - 50 лв.За неизправни чистачки/пръскалки - 20 лв.При липса на вериги против буксуване на обозначени от КАТ места глобата е от 20 лв. Глобата за липсата на вериги, когато има изрично полицейско разпореждане е от 100-200 лв. и е възможно лишаване от право на управление до шест месечен срок.За управление на технически неизправно или спряно от движение МПС - отнемане на 5 контролни точки и глоба от 50 до 150 лева.По време на операцията всички технически центрове на СБА ще извършват безплатно регулиране на фаровете на МПС и ще дават техническа консултация по изправността на осветителните системи.Припомняме ви, че от 1-ви ноември до 1-ви март всички автомобили трябва да се движат с включени къси светлини!Още полезна информация: Автомобилите снабдени (заводски) с така наречените дневни светлини, които се включват автоматично със стартирането на двигателя, могат да се движат без да използват други осветителни тела. Всички останали автомобили трябва да се движат задължително с включени къси светлини. През този период гумите трябва да бъдат със зимна шарка и не по-малко от 4 мм. грайфер.
Тагове:
fallback
  • #31
    MaFiA ( преди 14 години )
    do nqkyde da 6e widim
  • #30
    MaXx^GaBbEr ( преди 14 години )
    Dai boje pove4e takiva smisleni temi da ima : )
  • #29
    reventon ( преди 14 години )
    awe nistina si e polezna informaciqta
  • #28
    did ( преди 14 години )
    до:асенАсен4о фулдичката са 16-ки, но ти продължавай с ескортчето 88-***...Ааа и си махнал седалките че да можеш да товариш повече люцерна за обора а?!?Нали знаеш какво означава ФОРД-"found on the road dead" ИЛИ "Fast only rolling downhill".Ама ти незнаеш англ. така че някой да ти превежда...свинар
  • #27
    Nick ( преди 14 години )
    То за да ти се наложи на Субару да слагаш вериги трябва да е паднала лавина на пътя. :)
  • #26
    A! до Анонимен ( преди 14 години )
    Кажи нещо за ключовете на Астон Мартин и на Ягуар тогава като чуваш толкова петела...
  • #25
    К ( преди 14 години )
    Всъщност в закона пише 1.6мм...Виж тук: http://***.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=law&type=5&id=7и тук:http://***.trc.government.bg/euro_documents/download/2168Всичко останало което се пише са глупости
  • #24
    до Во ( преди 14 години )
    еи *** карал съм форд 3 години и от опит казвам,карам бмв,а ти продължавай с форд до края на жалкия си живот
  • #23
    човека ( преди 14 години )
    Абе,господа полицаи! Карам Субару Импреза-комби,което е с перманентно задвижване на четирите колела,как да сложа 4 вериги и на 4етирите колела???Вие нормални ли сте? Ако сложа само на 2 от колелата ще стане якото шоу,кой *** ще ме задължава да имам 4 вериги,тва вече ще е трактор....Който знае как се слагат на 4x4 автомобили и КЪДЕ да ми пише,че ми стана интерсно вече!
  • #22
    Bo ( преди 14 години )
    Абе, ***. Кво му е на Форд? Карам Мондео Ghia със всички екстри. Колата е трепач. Ти си карай Голфа и си мисли, че е кола. Наложи ми се да вадя дубликат на ключа си и ключара ми каза, че тия ключове са от най-секретните. Докато ми го нагоди 3 ключа се наложи да направи, на 4тия вече се получи съвпадение.
fallback
Последни