fallback

Audi A4 подобри рекорд за максимална скорост на Bugatti

Audi A4 постигна максимална скорост от 364.6 км/ч. и постави нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз.

Целта на надпреварата е да популяризира алтернативните горива, като биогаза, който се получава при организирана ферментация на биологични продукти в анаеробна (без наличие на кислород) среда.Новият рекорд бе поставен с Audi A4 Quattro, захранено от доработен 3.0-литров twin-turbo V6 двигател, доставящ 816 к.с. и 816 Нм. въртящ момент. Пилот на бързото Audi е Jürgen Hohenester - немски рали пилот, известен със страстта си към тунинга.С постигнатата скорост от 364.6 км/ч Hohenester записа нов рекорд за максимална скорост с автомобил, захранен с биогаз, като отне титлата от Bugatti, чиято рекордна скорост бе 344 км/ч.Интересното в случая, е че сивото Audi не е използвало 100% от потенциала си. Hohenester е пощадил колата, като е настроил така двигателя, че да доставя "само" около 700 к.с.За развиването на рекордната скорост са помогнали многото аеродинамични допълнения (покривалата на колелата, имитиращи лети джанти, по-малките странични огледала и др.), както и високото октаново число на биогаза, което е между 120 и 140 единици.В края на миналата година Hohenester постигна максимална скорост от 327.2 км/ч, но тогава колата доставяше "едва" 585 к.с.
Тагове:
fallback
  • #11
    trex ( преди 14 години )
    Егаси и ***, и това на газ. Направо се изгавриха с БМФе и техните газови уредби.
  • #10
    amore ( преди 14 години )
    Интересно,и ... безполезно!Поредния PR на Audi,за плиткоумници.95% от прочелите това в Германия,до вечеря ще са го забравили.Или поне е влязло в графата "излишна информация",сещате се защо.Ще има значение за решението за покупка на нова кола точно толкова,колкото и индекса на доматите на зеленчуковата борса в Будапеща.
  • #9
    XAXAXA ( преди 14 години )
    4eti ti vnimatelno!
  • #8
    XAXAXA ( преди 14 години )
    AUDI pak dokazvat, 4e sa NOMER EDNO (1) vav VSI4KO! NAI-DOBRATA MARKA KOLI!
  • #7
    manntraxx ( преди 14 години )
    Не обичам да обиждам, но пък ти си *** за двама. Хайде прочети още веднъж статията, а?Не е хубаво да се пише, без да се чете.
  • #6
    Stanchev ( преди 14 години )
    407 s dvigatel na benzin, ne s biogaz
  • #5
    Анонимен ( преди 14 години )
    *** а4, 816 к.с. това не е сериен двигател ! Пълни глупости, аман от ауди и фолк-щайген !
  • #4
    fr1 ( преди 14 години )
    Mn ste prosti be rekorda na bugatti veyron e 407 km/h ....
  • #3
    Анонимен ( преди 14 години )
    :)
  • #2
    1 ( преди 14 години )
    e to i moita ako be6e 800hp pone 320 km/h bez zamisliane
fallback
Последни