fallback

Mercedes ще прави „shooting brake” от Е-Клас

Mercedes-Benz планира да разшири вариантите на каросерията при новия E-Class.

Това ще стане с необичайния автомобил тип комби, но с три врати (този тип каросерия се нарича "shooting brake"). Според британското списание Car, новият автомобил от Клас-Е ще бъде създаден на базата на концепцията Mercedes-Benz Fascination, която за първи път беше представена миналата година в Париж. „Ние сме производители на много комби модели в най-различни варианти, произвеждаме и купета. При каросерията на новия модел ние си „играем с всички възможни форми и съвсем естествено вече обмисляме възможността за серийно производство на подобен секси и емоционален автомобил, като концепцията Fascination", казва пред списание Car шефът на отдела за нови разработки в Mercedes-Benz Штефан Кьол (Steffen Koehl). Във фирмата се надяват, че комбито с три врати от E-Class ще повтори успеха на купето с четири врати CLS. Ако бъде дадена зелена светлина на проекта, той ще бъде на пазара през 2011 г. Тази година на автомобилния салон във Франкфурт ще видим и стандартното комби на E-Class.  
Тагове:
fallback
  • #10
    .................. ( преди 15 години )
    mi da vijda6 ne6to jivo v tazi kola???????
  • #9
    MoTkO ( преди 15 години )
    готино купе/комби кризата или не ги е хванала или имат доста парици щом ще пускат нови модели мерцедес пак ще изтрепят рибата все пак трябва да си пазят реномето та нали първият автомобил е мерцедес(ако паметта не ме луже)едната от двете германски марки които харесвам другата е Wiesmann :)
  • #8
    ski_person ( преди 15 години )
    ех възвръща се красотата в автомобилите, имах волво 480, което е същия тип форма, но няма спор - мерцедесът е жесток.
  • #7
    Striker ( преди 15 години )
    За мормалните съвременни хора, които избират да имат ЕДНА кола, това е логичният избор. Изглежда страхотно и ако трябва да избирам от модели на Бенц: седан или това комби, винаги ще избера второто! Просто изглежда жестоко, а и е 100 пъти по-практично. Седаните са отживелица...
  • #6
    Ванката ( преди 15 години )
    Като видя снимки от всяка една гледна точка на този автомобил тогава ще коментирам,но от тая снимка колата изглежда готина! :)
  • #5
    мимолетност ( преди 15 години )
    до незнаещите: най-известните "shooting brake" са на Aston Martin.
  • #4
    IMC ( преди 15 години )
    Това е луксозна баничарка да ти карат сандвичите с хайвер и шампанското. Виждал съм такъв Кадет и винаги съм си мислил че е супер за доставки и такива неща.
  • #3
    Xantia turboD ( преди 15 години )
    shooting brake значи "убито комби"...
  • #2
    Nerealen ( преди 15 години )
    Поредната тъпотия!! Влизат в сегмента на Трабант Комби и май имаше подобен модел на Кадет едно време.
  • #1
    Вълчан ( преди 15 години )
    Цял живот съм си мечтал за такова комби!
fallback
Последни