fallback

Родени с късмет!

F-16 по грешка направи на решето джип - няма пострадали!

За куриозната случка, научихме от американски сайт, отразяващ подобни необичайни инциденти.Всичко започнало, когато двама военни наели джип с който преминали на свечеряване през 5-километров военен полигон в щата Юта. По това време се извършвало учение с изтребител F-16, чийто пилот по грешка взел за мишена големият американски джип. От самолета били изстреляни седемдесет 20 милиметрови снаряди към цивилния SUV!Учудващо, но и двамата пътуващи в колата са живи. Отървали са се с леки порезни рани от разлетелите се стъкла. Пасажерът на дясната седалка е пострадал "по-тежко", изкълчвайки рамото си, след като е скочил от колата.Няма по-подробна информация за инцидента, но няма как да не си зададем въпроса, дали пилотът е все още в армията, след като "се е справил" с подобна мишена...:)
Тагове:
fallback
  • #12
    Blago ( преди 15 години )
    пилота се е пошегувал с тия :)
  • #11
    expert ( преди 15 години )
    spoko be, bili sa uchebni fisheci...
  • #10
    faifa ( преди 15 години )
    Странно, от 70 снаряда и джипа не е на ***!!! Кьорава работа. А иначе е напълно възможно. 90-та година гътнахме три стада овце заради една грешна цифра, та кво остава при здрач и на висока скорост.
  • #9
    Някой ( преди 15 години )
    Ми те в Ирак се изпотрепаха с "friendly fire" та един джип ли няма да ударят
  • #8
    XXL ( преди 15 години )
    ВЯРВАТЕЛИ
  • #7
    bau ( преди 15 години )
    Ако самолета е бил с включен топлинен сензор и мишената по която е трябвало да стреля е била в близост до джипа може по погрешка да е прихванал колата заради топлината от мотора.А и тези с джипа също са имали вина какво са правили на посред полигон по време на учени на изтребител.Щом са били военни мн добре са знаели каде се намират в момента.
  • #6
    Ванката ( преди 15 години )
    Добре,че няма загинали при тоя инцидент! :)
  • #5
    PVO ( преди 15 години )
    Vyprosa e zashto sa ostanali zivi putnicite? tva e pylna nekadyrnost ot strana na pilota.Tva deto esploadirat kolite ot i izstres , maj samo po filmite go ima
  • #4
    Badi ( преди 15 години )
    E mn zdravi tez amerikanski djipove .Paivna bezopasnot nqmat gre6ka
  • #3
    Лудория ( преди 15 години )
    А ва батка, той да не е са орлов поглед, особенно на свечеряване. И на мен са ми разказвали истории от БГ армията, където при нощни учения има паднали вишки или танкове, стреляли се помежду си с картечница!
fallback
Последни