fallback

Първи поръчки за норвежкия електромобил Th!nk City

Норвежката фирма произвеждаща електромобила Th!nk подписа първият си контракт за доставка на 550 електромобили за Испания.

Фирмата от няколко години е изправена пред финансови проблеми и този договор може да бъде спасителен за нея. Сегашната версия на модела City беше показана за първи път през миналата година на автомобилния салон в Лондон. Двуместният мини електромобил е с размери 3120 х 1604 х 1548 мм. На 1 май този модел получи общоевропейски сертификат (хомологизация) и право да бъде продаван във всички страни от ЕС. Електромобилът Th!nk е с две предпазни въздушни възглавници и система ABS. Договорът за доставка на 550 броя от Th!nk City в Испания е подпомогнат от правителствена програма на страната, която дотира известна част от сумата за закупуване  на електромобили от органите на централната и местна власт. Доставките на двуместния електромобил в Испания ще започнат през есента на тази година. Още през лятото обаче, по пътищата на Испания ще се движат пет електромобила Th!nk с рекламна цел. Моделът City има електромотор с мощност от 30 kW, който подсигурява максимална скорост от 105 км/час. От място до 48 км/час електромобилът ускорява за 6.5 секунди. За пълно зареждане на акумулаторите на колата са нужни около 10 часа, като зареждането става от нормалната електрическа мрежа. С едно зареждане автомобилът може да измине 180 км. Това го прави идеален за ежедневно използване в града. Според изследване за навиците на европейците, 80% от тях използват автомобила си всеки ден, като с него изминават от 20 до 60 км. Това позволява при ежедневно използване на Th!nk City електромобилът да се нуждае само от 1 до 2 зареждания седмично.
Тагове:
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 15 години )
    А бе Triforce, да не си ударил три питиета? Откъде измисли тая Toyota Айкю?
  • #2
    Triforce ( преди 15 години )
    Просто нямат навик да правят хубав дизайн на малките автомобили. Засега само Тойота Айкю прилича на нещо. Има време, ще ги оправят. За бъдещето - ами ще има самолети и влакове за по-надалеч. За града както ти трябва? БМВ 760 или Ауди А8?
  • #1
    EmoXide ( преди 15 години )
    Доста грозновато нещо.Това е бъдещето.Може би...
fallback
Последни