fallback

Спадът продължава и през април, Fiat бележи успех

Дванайсети последователен месец продажбите на нови автомобили в Европа падат.

През април на Стария континент са продадени 1 251 862 автомобила, което е с 12.3% по-малко от същия месец на миналата година. На този фон групата Fiat постига значителен успех. Fiat Group (в която влизат Fiat, Alfa Romeo и Lancia) са успели да повишат продажбите си през април на годишна база с 9.7%. Друг печеливш през април е корейската фирма Hyundai, която от своя страна е успяла да продаде в Европа с 4.7% повече автомобили в сравнение с април 2008. Общо продажбите на Fiat Group през месеца са 121 671, а на Hyundai 27 454 автомобили. Една друга марка обаче е постигнала невероятен успех през април, като е повишила продажбите си с 60.4% спрямо същия период на миналата година! Това е румънската Dacia, член на групата Renault, като за това са допринесли продажбите на обновения Logan и на Sandero, които имат доста атрактивни цени на европейските пазари. През отминалия април само още две марки са успели да реализират нарастване на продажбите на годишна база - Chevrolet (+4.5) и Skoda (+0,4%). Всички останали отбелязват спад. Най-големият европейски производител VW Group има продадени 284 607 автомобили през април, което е с 4.2% по-малко от април 2008. Значително по-голям е спада при луксозните марки. Продажбите на  на Daimler (Mercedes-Benz и Smart) са понижени с 26.3%, а на BMW Group с 31.2%. Спадът при френските марки е 14.7% при PSA Peugeot Citroen Group и 14.0% при Renault. Продажбите на Toyota в Европа падат с 22.4%, докато при GM и Ford спадът на продажбите спрямо април 2008 е съответно 13.1% и 6.3%.
Тагове:
fallback
  • #40
    delgogo ( преди 15 години )
    евро, евро, та евро писна ми от реклами вмъкнати дори и в текста, стигат ми тъпите рекламни банери от страни. Сега нарочно ще пишете в текста една и съща дума 100 хиляди нпъти за да правите *** реклами.Що не измислите някоя скоропоговорка че да вкарате 200 пъти рекламата в едно изречение
  • #39
    pony_car ( преди 15 години )
    Защо в Европа няма готини коли като Форд Мустанг, Додж Чарджър и Шевроет Корвет, така наречените "пони кар"? Тука хората карат някакви BMW и Голфове и си мислят, че карат спортни коли, но Мустанга е много повече от Голфа, нищо, че е Форд. Но живеем в Европа, а тук на мода са някакви тесни платноходки.
  • #38
    цецо ( преди 15 години )
    ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ Е ЧЕ ИМАМ ЛИ ПАРИ ЗА НОВА КОЛА ТОВА ЩЕ Е ЛАГУНАТА ИЛИ КОЛЕОС
  • #37
    montreal ( преди 15 години )
    T O Y O T A.....th best selling car ever known
  • #36
    dani ( преди 15 години )
    какво да стане с VW!Преди месец-два злорадстваха,че Toyota потъвали с -22%,а те "само" с -15%,и вече се виждаха първи по продажби.Жалка картинка!
  • #35
    rita ( преди 15 години )
    BMW/Mercedes сбогом!
  • #34
    Анонимен ( преди 15 години )
    но рано или късно, ще дойдат и китайците, е, тогава ще стане...
  • #33
    laverda ( преди 15 години )
    браво на румънците направиха бум в автомобилостроенето на мен лично новите дачии много ми харесват
  • #32
    Ванката ( преди 15 години )
    Dacia-та на снимката е много готина! :)
  • #31
    AMG ( преди 15 години )
    Браво на Hyundai!Щом успяват да отбележат ръст в Европа,на фона на загубите на VW.
fallback
Последни