fallback

Opel ще възражда Calibra?

Появиха се информации, че любителите на Opel ще имат доста поводи за любопитство и радост през идните три години.

На пук на неясното бъдеще на фирмата, въпреки предстоящото отделяне от General Motors, в Opel подготвят за пазара 20 нови модели и модификации, които ще видим през идните три години. Вече беше показано новото поколение на Astra. Сега се говори за нова версия на успешната Insignia (след седана и комбито). Макар за нея да не се знае практически нищо, от Opel описват бъдещия модел като „купе с предаване на движението към четирите колела”. Това даде основание на редица автомобилни издания и експерти да заговорят за връщането на Calibra или по-точно за появата на неин идеен наследник. Колата с две врати ще има широка база и издути арки над колелата. Предната част на бъдещото купе ще бъде много близка стилово до концепцията Opel GTC, показана в Женева през 2007 г. Колата ще бъде с бензинов V6 турбодвигател  с обем 2.8 литра, който познаваме от Insignia OPC ( при Vauxhall – VXR), който предоставя 350 к.с. и ускорява автомобила до 100 км/час за 6 секунди. Макар този автомобил да е с голяма част от механиката на  Insignia, той ще представлява нещо повече от версия купе на успешния модел на Opel. Неговата колесна база ще бъде по-малка и поведението на пътя ще бъде по-спортно. Колата ще има по-широка следа. Окачването ще бъде изцяло ново. От Opel казват, че ще има и сериозни промени в системата 4х4, които ще допринасят за по-добра управляемост на купето. Сред другите нови планове на Opel са открита версия на Corsa, като купе/кабриото ще замести  Tigra. Ще дочакаме и нова Zafira, модернизация на компактния SUV модел  Antara, като ще има и версия на нов малък  off-road. В Opel ще продължат усилията за разработка на високоефективни модели, като първо ще видим вариант ecoFLEC на Insignia. Opel разработва и електромобил, наречен Trixx, модел създаван на базата на технологията от Ampera.
Тагове:
fallback
  • #67
    Готин ( преди 15 години )
    Така е харесвах BMW до Е46, от там нататък станаха ужасни като дизайн, вече не ме кефят. *** легендарната марка. Но и с Опел стана така - преди правеха готини коли, които обаче ръждясваха, а сега не ръждясват, но и не са готини.
  • #66
    Незнайко ( преди 15 години )
    фаровете нямат нищо общо с БМВ! спрете се вече с тези смешни БМВ-енца! БМВ вече не са конкуренция на повечето евро марки
  • #65
    pony_car ( преди 15 години )
    Защо в Европа няма готини коли като Форд Мустанг, Додж Чарджър и Шевролет Корвет, така наречените "пони кар"? Тука хората карат някакви BMW 1-чки и Голфове и си мислят, че карат спортни коли, но Мустанга е много повече от Голфа, нищо, че е Форд.Аз на трите изброени по-горе викам спортни коли не на тая Калибра.
  • #64
    bobo32 ( преди 15 години )
    На мен това много ми прилича на БМВ Х6.Фаровете са същите, джантите много си приличат с тези на БМВ... http://***.tirekick.com/TK07/images/09BMW-X6.jpg
  • #63
    roki ( преди 15 години )
    mnogo got aaaa
  • #62
    кака Мара ( преди 15 години )
    Ближете ми ш*ндата,тази кола я искам да ходя с нея до МОЛА и обратно....
  • #61
    хамут ( преди 15 години )
    Оближи ми м*дура.
  • #60
    мамут ( преди 15 години )
    Ръждивото *** Ферари - Опел кОлибра се завръща :)
  • #59
    anti ( преди 15 години )
    Безспорно ще има успех ако остане в този си вид и при серийното производство. Но по-вероятно е да прилича на Insignia с 2 врати.
  • #58
    баща ти е мизерник ( преди 15 години )
    Защото не Опел, а GM и фалира, г-н умник.
fallback
Последни